Što je novo na blogu?

It is coming - Mobile World Congress Barcelona 2010.


Slijedeci tjedan (15.02.-18.02.) pocinje Mobile World Congress u Barceloni. Ovaj kongres postao je alfa i omega mobilnog svijeta, te svake godine daje svoje smjernice razvoju mobilnog trzista u tekucoj i nadolazecim godinama.

Ove godine, znacajan ce biti po tome sto Steve Balmer CEO Microsofta vec 15.02. predstavlja novi Windows Mobile 7, sto oznacava budjenje uspavalog diva na podrucuju mobilnih platformi. U ogromnom momentu koji tjera Android naprijed, ovakav konkurent bi opet mogao vratiti stabilnost omjera snaga mobilnih OS-ova. Cjeli svijet zeljno iscekuje novi Windows Mobile 7, te sto on to donosi za cijeli razvoj mobilnih uredjaja. Vec je poznato da ce zahtjevati Snapdragon procesor od 1Ghz i minimalno 528 MB RAM-a.

Uz to, zanimljivo mi je kako je Nokija odlucila preskociti ovaj glavni dogadjaj, te ce nastupiti u suradnji sa Siemensom gdje ce predstaviti samo infrastrukturalnu opremu. Naime problem MWC-a koji su otkrili i sami proizvodjaci je u tome sto u vrlo kratkom vremenskom periodu bude predstavljeno mnogo noviteta i tehnologija, te je tesko da u silnoj masi PR-ova, clanaka i reportaza jedan brand ispliva kao vodeci. Toga su svjesni svi, od Nokije do Samsunga i HTC-a. Stoga polako ali sigurno, poput Nokije, proizvodjaci pustaju informacije prije ili poslije samog kongresa i preskacu sami kongres.

Pitam se dali je to dobra odluka marketing/PR odjela Nokije, mozda i je, pokazati ce prodajni rezultati financijske 2010. godine.

Sve u svemu, biti ce ovo zanimljiv tjedan koji ce pokazati smjer u kojem se razvijaju mobilne tehnologije i uredjaji.