Što je novo na blogu?

Knezevina Hutt River dio 2.

Nakon dosta duge i burne povijesti (Knezevina je ove godine slavi 40 godina neovisnosti), vlada Knezevine Hutt River je dobila teske zadatke, kako ce nova drzava prezivjeti u turbolentnim dogadjanjima u svijetu.

Njegovo Visocanstvo Princ Leonard Sovereign I of the Principality of Hutt River primio je pod svoju zastitu lokalno stanovnistvo, authotono pleme Nunda, koje ga je imenovalo vrhovnim zastitnikom.

Uskoro je stiglo i pismo podrske iz Vatkana te iz Knezevine Monako s kojom imamo izvrsne odnose. Moze se reci da se pocela stvarati suverena i moderna Knezevina.

Geografski gledano, Knezevina Hutt River smjestena je 517 km sjeverno od Pertha, 42 km od grada Northampton i 66 km od prirodnog parka Kalabarri. Povrsine je 75 cetvornih kilometara, usporedivo sa gradom Hong Kong. Klima je tropska, drzavljana je oko 20.000.

Gospodarski gledano, Knezevina Hutt River je ostala jedna od glavnih proizvodjaca poljoprivrednih dobara a kasnije je uvela i ekonomsku politiku osnivanja medjunarodnih kompanija na teritoriju Knezevine, tzv. Off shore. HRH Prince Leonard podrzava mnoga Sveucilista te je omogucio registraciju Sveucilista u Knezevini Hutt River,kako bi Sveucilista izbjegla gubitak novaca na razne poreze.

Turizam je jedan od rastucih grana Knezevine Hutt River, i moze se reci da svatko tko je posjetio Zapadnu Australiju, posjetio je i najmanju Knezevinu na teritoriju Australije.Prosjecno radi se oko 100.000 turista, sto je vrlo puno obzirom na velicinu Knezevine. Valuta na teritoriju je Hutt River dollar.

Vlada Knezevine Hutt River pod dirketnom je upravom HRH Princa Leonarda I, ostali clanovi vlade su:
Prime Minister: Prince Regent, Prince Ian
Deputy Prime Minister: Dr. Rong Ji Chan
Treasurer: Prince Richard
Ministry of Foreign Affairs: Prince Wayne
Vice Minister of Foreign Affairs: Sir Edmond Suchet G.C.R.O.
Secretary of State: Ms. Sherryl Williamson

Ustav je usvojen 1.10.2005. godine, "Bill of rights" 1.3.1971. godine.

Jos od 1974. godine, kada je prvi puta izdala svoje postanske marke, Knezevina Hutt River postala je vrlo poznata u krugovima filatelista po iznimno posebnim i lijepim markama.

Vanjska politika

Knezevina Hutt River ima mnoge diplomatske i konzularne misije, te pokusava uspostaviti jos vise misija kako bi potvrdila svoju neovisnost. Popis misija mozete vidjeti na ovom linku:

Krajem 2008. godine, Knezevina Hutt River se aplicirala za clanstvo u UN-u.

Nazalost, mnogi jos ne percipiraju Knezevinu Hutt River kao punopravnu suverenu Knezevinu, no javno misljenje se mijenja, te smo stekli i mnoge saveznike, poput Luxemburga i Knezevine Monako, no iz dana u dan se susrecemo sa raznim komentarima.

Prosle godine sam,osobno dozivo dosta neugodnu uvredu od strane osoblja (asistenta) fakulteta Politickih znanosti u Zagrebu koji je izjavio da sam drzavljanin "imaginarne" zemlje. Nisam to ocekivao od akademskog gradjanina, no takvih stvari uvijek ima.

Takodjer u pocetku smo imali mnogih problema sa raznim "predstavnicima" koji su prodavali drzavljanstva, viteske titule, off shore usluge itd.. Nesto slicno s cime se susrela Republika Vanuatu na ovim prostorima, te smo s njima u suradnji i mi pokrenuli borbu protiv laznih predstavnika.

Trenutno Knezevina Hutt River ima svoje diplomatske i konzularne predstavnike koji su nosioci diplomatskih putovnica Knezevine, uz to jedino Knezevina Hutt River moze odobriti drzavljanstvo, otvoriti kompaniju i izdati dokumente, nitko drugi to ne moze, odnosno ako to radi, ti dokumenti nisu valjani odnosno, falsificirani su.

Na ovim prostorima radi i Diplomatic Security Force Knezevine Hutt River, koji u suradnji sa Interpolom i lokalnim policijama, indetificira i kaznjava takve prijestup
nike.