Što je novo na blogu?

Uhićen Marko Rakar!Danas je tokom dana moj dragi prijatelj Marko Rakar, odnosno mrak otisao svojevoljno u policiju na obavjesni razgovor. Iz nekog razloga, zadrzan je u policiji, te uhicen dok mu se radi pretres stana.
Ovime je potvrdjeno da smo zbilja zemlja 3. svijeta, jer se ovakvo nesto moze dogoditi samo u zemljama poput Irana, Afganistana, S. Koreje, Pakistana i slicnih, no ocito i u Hrvatskoj, koja se ovim cinom udaljila od EU.

Ovdje necu govoriti dali je nas mrak kriv ili ne, to uopce nije bitno, bitno je to, da je ova drzava, na celu s vladom, reagirala na objavu registra brzo i efikasno, sto sigurno nije bio slucaj kod afere Brodosplit, afere Autocesta ministra Kalemete i slicno.

Za razliku od tih afera, Vlada se odlucila obrusiti na osobu koja je dobila nagradu “Top 10 who are changing the world of politics on the internet” koju dodjeljuje World eDemocracy forum za doprinos promicanju demokracije i politike na internetu. Osobu koja se pokusava obracunati sa aferama i koja radi projekte poput popisa biraca- http://afere.pollitika.com/

Ovo ne da je pljuska svakom gradjaninu RH, nego pljuska i svakom branitelju.

Temelj nove i neovisne drzave Hrvatske nalazi se u braniteljima, koji su tokom godina i desetljeca zavijeni veom tajne i mistificirani. Niti imamo svoga Boska Buhu, niti ostale heroje, spomenice i medalje su se djelile svakome, od generala Zagorca, do cistacica. Sve je to radila trenutna Vlada. Cak je i Kerum kupovao na braniteljsku povlasticu Ferrari. Stoga tajna oko registra, samo je pljuska onima koji su dali svoj zivot za slobodu ove zemlje, onima kojima pripada herojski tretman a koji ga ne dobivaju.

I za kraj, svaka cast onome ili onima koji su ga objavili, svaka cast da i dalje postoji ljudski duh i snaga koja je voljna promjeniti stvari u ovoj zemlji, jer dok god imamo branitelje i "branitelje", te nam je temelj drzave zatrovan, do tada, san o pravednoj i modernoj zemlji moze ostati samo san.

Jos nesto, punili su nam usi da je registar tajan, da je to drzavna tajna jer takva je praksa i u drugim zemljama, da to nije primjer samo u Hrvatskoj. Naravno, lagali su, naime ukoliko posjetite- http://www.militaryusa.com/mainvietnamvets.shtml vidjet cete da mozete naruciti registar Vijetnamskih veterana, sa svim mogucim podacima, posve legalno i transparentno. Uz to, oni imaju predivan memorial wall u Washingtonu.

Ukoliko je SAD daleka buducnost, evo nam susjeda, koji su kao "losiji" od nas- http://www.fmbi.gov.ba/hrvatski/spiskovi/index.php

Takodjer, u pdf formatu je dostupan spisak korisnika invalidnina, odnosno statusa branitelja sa invaliditetom.

Moje pitanje je, sto se dogadja sa ovim drustvom i ovom zemljom? Gdje je tu "demokracija".

Ne bih zelio da moj prijatelj Marko Rakar, koji voli ovu zemlju i zalaze se za transparentnost i demokraciju padne kao kolateralna zrtva, kako bi neki fejkovi i wanna be branitelji zadrzaili svoje pozicije, stanove i povlastice.

Mislim da je nakon 20 godina neovisne i moderne drzave potrebno napraviti ciscenje u smjeru pravde.