Što je novo na blogu?

www.registarbranitelja.com


Jucer je dan obiljezila "ilegalna" web stranica www.registarbranitelja.com , koja je na noge digla cijelu Hrvatsku. Cak sam ja od nekoliko prijatelja dobio pozive dali imam listu branitelja i tko stoji iza toga. Kao prvo, zelim pohvaliti ovaj , usudio bi se reci herojski cin. Ukoliko zelimo da ova zemlja krene dobrim i kvalitetnim putem, te cistim i istinitim, onda moramo urediti svoje temelje, a temelj je upravo to, od branitelja, heroja do pravde.

Naravno da postoje interesne skupine kojima nije u interesu da se ovaj registar objavi, jer na temelju svojih povlastica i braniteljskog staza su kupovali automobile (Kerum..), stanove i slicno. Velika je laz da se to treba drzati tajnom, jer to kao drugi rade, jedan mali primjer, on-line registar veterana Vijetnamskog rata iz South Dakote http://www.sdvietnamwarmemorial.com/vetregistration.asp

Takvih primjera ima u cijelom svijetu, veterani rata se velicaju, okupljaju, znaju tko su, i na kraju, medalje za hrabrost se ne daju radi politike, nego radi hrabrosti. Kako se ponasaju prema nosiocima medalje casti, primjer je dobro ekraniziran u seriji NCIS kada dolaze uhititi nosioca medalje casti i ratnog veterana.
Kako se odnose prema nasim herojima? Za pocetak ovog kratkog osvrta stavio sam video Rudolfa Peresina, jednog od nasih zasluznih heroja domovinskog rata, nazalost, 90% ih je anonimnih, dok god generali poput Zagorca nose ordenje, nas domovinski rat ce biti na sramotno niskom stupnju postovanja. A ne bi trebao biti, naprotiv, trebali bi velicati heroje, trebali bi biti svjesni da je ovo nasa zemlja, na krvi stvorena, no davnih 70-tih godina, Bruno Busic je ovo predvidio i medju svjedocima izjavio (na skupu):

" ... Da smo složni i čestiti davno bi imali državu. A bit će nje, rodit ćese slobodna Hrvatska kad padne Berlinski zid i kad se budu rušilakomunistička krvava carstva kao kule od karata. Nema ni jedne drzave da jenastala bez krvavih gaća. Vjerojatno ćemo se i mi morati pobiti za slobodusa Srbima, a možda i sa Turcima. Teret rata morat ćemo podnijeti svipodjednako ...
... No kad se oslobodimo srpskog ropstva i stvorimo državu, vidjet ćete kakotek naši kradu. Svak nas je stoljećima krao i potkradao, a najteže inajgore će biti kad nas naši budu krali te prodavali svjetskim jebivjetrima imakro lopovima. Navalit će na nas kao velike ptice grabljivice. Tada ćebiti najveće i nerješivo pitanje - kako nas tada spasiti od nas samih?"

da ne duljim dalje, sto ce se dogodit sa zemljom nakon objave registra? Nazalost nista, previse sam pesimistican da bih mogao biti pun entuzijazma i reci wow, zemlja se mjenja, nazalost, ne mjenja se, i mladi odlaze iz ove zemlje (sto je pametno), i bankrotirat cemo, a ovo ce medije zabavljati par dana i onda opet se vracamo u kolotecinu Ante Gotovca, Maje Morales i ostalih gluposti.Ponekad se pitam, sto je potrebno da se zemlja vrati na pravi put i ocisti od smeca? Ocito previse.

Nadam se da ce se www.registarbranitelja.com ubrzo osposobiti, pa ako nista drugo, neka ih bude sram, ako ih uopce moze biti sram, pravi branitelji su pred sobom cisti, a vi fejkeri?