Što je novo na blogu?

"Podržavamo referendum, ali vi ćete dati 170 milijuna" -J.Kosor by net.hr

Nisam mogao da ne komentiram clanak na net.hr-u http://danas.net.hr/hrvatska/page/2010/06/24/0391006.html?pos=n1

720.078 potpisa ukupljeno je skupljeno za referendum o radnickim pravima. Ova brojka nije dovoljna svemogucoj Premijerki Kosor, koja pomalo pocinje dobivati status Mao Zedonga, da bezpogovorno pokrene referendum.

Sto nam to govori?

Iz njezinih izjava poput: ""Saboru ćemo predložiti tumačenje zakona kojim bi se odredile institucije za provjeru potpisa, moramo vidjeti koliko građana ima pravo izaći na referendum. Ako će tu biti neki od odbora mi se nećemo miješati. Sabor treba odlučiti i kako će se potpisi provjeriti. Nakon što se to obavi Vlada će predložiti Saboru sazivanje izvanredne sjednice Sabora s prijedlogom rebalansa proračuna zbog referenduma"

govori nam se da ce sada oni odredjivati instituciju za provjeru potpisa, sto znaci da ce to trajati, a i netko ce se opet trebat zaposlit u toj instituciji jer je 90% sanse da ce je morati izmisliti.

Iz ovoga : ""Ni jedna lipa nije predviđena za održavanje referenduma u ovoj godini, a da bi ga mogli provesti Vlada mora pronaći sredstva. S obzirom da je situacija s proračunom iznimno ozbiljna, morat ćemo ići u smanjivanje prava jer ne znam odakle bi ih namaknuli. Potrebno je 170 milijuna kuna"

nam govori da ce zapravo gradjani platiti referendum, jer ona nece placati da se netko buni protiv nje. Odnosno, stoka sitnog zuba ce platit sto se buni protiv svemoguce Premijerke. Jer ako ima novaca za nova vozila, 60 pomocnika ministara, Peljeski most i ostale afere, to ne znaci da se ima novaca za osnovna i demokratska postupanja.

Stoga, Premijerko Kosor, shvati da se s vama ne slaze 720 000 gradjana koji su dali potpis, shvati da mozda nisi najbolje rijesenje za ovu drzavu, i da ovo nije komunisticko uredjenje, gdje cete izbjegavati slobodnu volju gradjana i referendume.

Ovime salje poruku da gradjani mogu biti 100% nezadovoljni sa Vladom RH, no gradjani nemaju prava tu bogom danu vladu dovoditi u pitanje.

By the people, FOR the people. A ne drugacije!

Ako ovo normalnom umu nije komedija, onda smo zbilja svi nenormalni.

Pitam se sad gdje su tu gradjanske i ostale inicijativa da reagiraju na ovakve bahate i neumjerene navode.