Što je novo na blogu?

Filmska preporuka: The Ghost WriterNedavno sam pogledao film Romana Polanskog "The Ghost Writer". Sa dobrom glumackom ekipom i izvrsnom pricom, vjerujem da ce mnoge zainteresirati. Glavni glumci su : Ewan McGregor, Pierce Brosnan, James Belushi i mnogi drugi. Poznata ekipa i jos poznatiji redatelj.

Prica je zapravo jednostavna, bivsi engleski premijer (Pierce Brosnan) unajmljuje tzv. ghost writera (pisca autobiografije) Ewana McGregora da zamjeni svog prethodnika koji misteriozno umire. Ujedno radi velike podrske SAD-u u borbi protiv terorizma, suocen je sa tuzbom Medjunarodnog suda pravde radi sudjelovanju u mucenju zatvorenika. Iako se nalazi u SAD-u koji nema ugovor sa sudom, zeli otici u Englesku, sto ne radi zbog straha od izrucenja.

Pozadina je puno kompliciranija, i gledanjem filma, nekako sam dobio dojam da je ovo zapravo "fiktivna" prica sa vrlo realnim temeljima. Ekranizirani premijer engleske, zapravo bi vrlo lako mogao biti bivsi premijer Tony Blair. Obzirom sa su ga mnogi poput Nelsona Mandele prozivali ministrom vanjskih poslova SAD-a, Tony Blair je jako slican premijeru iz filma kojeg je stvorio Roman Polanski. Nacin dolaska na premijersku stolicu, veze sa SAD-om te borba protiv terorizma skoro da su indenticne na filmu i u stvarnosti (Blair-Bush).