Što je novo na blogu?

@zriha: lol, fejs profil Zrinke Vrabec Mojzes hakiran-

Ne znam da li dobro vidite screenshot, naime jucer sam oko 12 sati uocio neprimjeren status na profilu gospodje Zrinke Vrabec Mojzes. Odmah sam to twittnuo u obliku:
" lol, fejs profil Zrinke Vrabec Mojzes hakiran- http://yfrog.com/cbwmcbj "

Nakon sto su me mnogi kolege twitterasi i mediji prenijeli, jedini je portal rep.hr koji cesto pratim napravio dublje istrazivanje i otkrio ono sto se svakoj javnoj osobi moze dogoditi. Profil Zrinke Vrabec Mojzes na facebooku nije njezin.

Na upit rep.hr-a odgovorila je kratko i jasno - "Ja nemam i nikad nisam imala Facebook profil"


Ovaj problem se konstantno javlja, posebice u Hrvatskoj, od raznih laznih profila na facebooku do laznih profila na twitteru (Radio 101- http://rep.hr/vijesti/internet/koji-account-radija-101-je-sluzbeni/1267/ )

U Americi je to rijeseno sa dokazom "Verified", naime twitter accounti poznatih osoba, poput predsjednika Obame, Bijele Kuce, Forda, Toyote i slicni, nose etiketu Verified, cime se je twitter ogradio od moguce zlouporabe branda i sudskih tuzbi.

Kod nas to nije primjer, i to smo vec osjetili tokom predsjednickih izbora, a i eto , neke javne osobe imaju problem s time.

Poanta cijele price drustvenih mreza je zapravo jednostavna, ukoliko ste javna osoba, ili se bavite javnom djelatnoscu, jednostavno ne mozete ignorirati drustvene mreze. Ukoliko se vi necete baviti svojim drustvenim mrezama, netko ce se baviti umjesto vas, sto ne znaci nuzno da ce se baviti za vas.

Na kraju price, vise ce vas kostati to sto niste prisutni na mrezama, nego da jeste, jer steta sa mogucim laznim profilima i slicno moze biti kudikamo veca.

Isto se odnosi na tvrtke i brandove.

Poruka savjetnici PRH, preuzmite kontrolu nad svojim facebook profilom i odrzavajte ga, ne morate cesto, no budite prisutni, da se nebi ovakve stvari ponovile.