Što je novo na blogu?

Vlasti ignorirale Olimpijadu fizičara u Zagrebu (tportal.hr)

Bilo bi nevjerojatno cak i za mene da ne komentiram ovaj opaki #fail (ispricavam se sto koristim eng. skracenice, no eto, my blog, my rules) koji se dogodio. Odnosno sramotni dogadjaj, za "zemlju znanja". Moram priznati da nisam ocekivao od "intelektualaca" i "znanstvenika" poput Milinovica, Fuchsa i Bebica da razumiju vaznost ovog dogadjaja, no razocaran sam u Predsjednika Josipovica.

On je trebao, ako nitko drugi, prepoznati vaznost dogadjaja i trebao je dati svoju podrsku. Sjecam se da smo jos u srednjoj skoli (T.S.Rudjera Boskovica) imali ekipu koji su bili izvrsni fizicari i isli su na Olimpijadu u Kanadu, cak se vratili sa medaljama, i vlast tadasnja (vise ne znam koja, valjda ista), je takodjer previdjela taj veliki dogadjaj.

Umjesto da poput Japanskog ministra se objave rezultati, nasi vrli politicari, a nazalost znam kako funkcionira (zapravo nefunkcionira diplomacija) su cak odbili izaslanstvo iz Tajlanda. Ipak ministru Jandrokovicu Tajland i nije toliko bitan, jer nije u EU i nece nam dati kredite.

I dok se nasi politicari svadjaju na binama, tko ce pricati ili ne (http://danas.net.hr/hrvatska/page/2010/08/01/0187006.html) Mladi znanstvenici sve ranije i ranije otkrivaju da zapravo ovdje nemaju puno sanse za razvoj, ucenje i dostojanstven zivot. U zemlji u kojoj se svakodnevno krse Ustavna prava, sto ocekivati od ovog dogadjaja.

Misljenja sam da se ovo dogodilo u nekoj 3. world country (jer ja volim za Hrvatsku reci da je tog statusa, ipak nisam ja dosao do tog zakljucka, nego stranci) poput Ugande, cak bi i tamo dosao lokalni mocnik, diktator ili el-presidente. Kod nas se nije cak ni El-Banditos udostojio doci i dati podrsku mladim umovima Hrvatske.

Razocaranje? Odavno je proslo razocaranje, jer Olimpijade su za razvijene zemlje, zemlje znanja, zemlje koje brinu za buducnost mladih. Nasa zemlja se brine sto se g. Rohatinski reci za par mjeseci i da li ce zemlja dobiti "kljuc u bravu", brine se da li ce se korupcijske afere otkriti, da li ce postojeca ekipa i dalje ostati na vlasti.

Ponekad se pitam od kud mi snaga, pisati, cijelo vrijeme kako ovo ili ono ne valja, kao da jedini vidim probleme oko sebe, ili jednostavno, svi ih vide samo sute o tome.

Ovo sto se dogodilo je samo vrh ogromne sante leda zvane Hrvatska, koja ceka da ju Titanic udari.

Moja poruka mladim fizicarima, trazite stipendiju, upisite studij van Hrvatske i jednostavno odite, zaboravite na 4.5 mil ovog naroda koji je sposoban sam sebe unistiti. Znanost ne poznaje granice.

I moje iskrene cestitke na osvojenim nagradama! Da su mediji vise pisali o tome, mozda bih i znao da se odrzava pa i dao svoju podrsku, no mediji pisu o Antu Gotovcu, Mamicu i slicnima. Nije ovo zemlja znanja, ovo je zemlja neznanja.