Što je novo na blogu?

Nokia World 2010 - London


Vec sam najavio na svom portalu mobile-place.info http://mobile-place.info/home/content/view/666/1/ 13.09. idem na veliki Nokijin event u Londonu - Nokia World 2010.

Zelim s vama podijeliti misli i osjecaje u susret ovom putovanju. No bitno je prvo znati moj background. Prije 2 godine, odnosno prije vise godina sam imao ideju o projektu portala na hrvatskom jeziku o mobilnim uredjajima, prvenstveno smartphone uredjajima. S njima sam se susreo radeci u Hewlett-Packardu, gdje sam otkrio koliko ti jedan "pametan" uredjaj moze olaksati radni dan i radne obaveze.

U to vrijeme sam doslovno "gutao" svaki tekst napisan na mobile-review.com koji mi je bio uzor sto se nije promijenilo niti danas. Uz veliku pomoc prijatelja i airsoftasa Krune, moja ideja je ostvarena, na obicnoj joomli, sa Keep it Simple dizajnom koji je i danas takav, kako bi rekli "so 90-tis" :) Ne zelim ni pomisliti koliko sam utrosio sati i sati pisanja, ucenja, povezivanja s drugima te na kraju gradjenju branda mobile-place.info . Bez kune investitora, bez ikakvih pomagala, iz nicega sam stvorio nesto na sto sam danas vrlo ponosan, posebice ponosan nakon kontakta iz Nokije da su upravo mene odabrali za put na Nokia World 2010.
U 2 godine se puno toga dogodilo, mogu sa sigurnoscu reci da sam se specijalizirao za smartphone podrucje, od kuhanja romova za windows mobile, do radjenja widgeta na androidu, vecinom su to bili nacini ucenja try&error, no puno sam naucio. Uz to sam upoznao predivne ljude, takodjer mlade poduzetnike, vizionare i strucnjake koji su mi obogatili ne samo poslovni nego i osobni svijet.

I tako ovaj po nekima obican put smatram svojom osobnom pobjedom, osobnom nagradom, jer sam mobile-place.info nikada nisam uspio toliko komercijalizirati da bih zivio od njega (iako bi to mozda zelio), no mozda sam upravo time zadrzao pravu neovisnost pisanja (iako su me mnogi prozivali HTC-ovcem.. volio sam ih no i kritizirao, kao i svaki drugi brand).

Nokiju sam zavolio vec u varijanti 6600, a prvi susret sa Symbianom se dogodio sa prvom Symbian Nokijom 7650. Onda sam presao na 9500 za koji i danas smatram da je jedan od najboljih smartphonea ikad.

Cak sam bio i prorok za koji su mi mnogi kolege rekli da sam imao "nos" za razvoj i buducnos smartphonea. Naime prilikom testa Nokije N810 Internet tablet, u zakljucku sam izjavio "Jos samo da su ugradili Sim utor..." Kao da su me culi iz Nokije jer je kroz godinu dana dosao naslijednik, po meni jedan vrlo svestran geekovski smartphone -Nokia N900

Stoga zivim sa smartphoneovima, postali su dio mog zivota, i dijelim sve dobro sto mi donose u zivotu,a i ono lose.

No da ne duljim previse, eto, osobna nagrada, cilj, zadovoljstvo je sto idem na Nokia World 2010, gdje cu imati prilike pricati s ljudima koji rade u samom vrhu Nokije, te vidjeti sve novitete koje moze ovaj Finski gigant donijeti na trziste.

Uz to, pricat cu sa David Rivas, VP Technology Manager, Jo Harlow, Smartphone i Henry Tirri, Future Technologies. Najbolja moguca ekipa za razgovor o Nokijinim smartphone modelima.

Detalje o konferenciji mozete pronaci na: http://events.nokia.com/nokiaworld/home.htm

Ono sto mogu obecati i citateljima bloga i citateljima www.mobile-place.info da ce moci "dozivjeti" konferenciju putem mobile-place.info twitter kanala- http://twitter.com/mobileplaceinfo i facebook fan stranice: http://www.facebook.com/pages/mobile-placeinfo/185821312259

Cijeli event cu fotografirati sa Nokijom N900, a zahvaljujuci izvrsnoj VIP-u i VIP Vodafone BlackBerry usluzi koja je povoljna u roamingu, moci cu vam se konstantno javljati.

Stoga u London krecem naoruzan smartphoneovima i otvorenom umu za nove ideje i novitete.

Dear visitors and colleagues,

As I twitted this blog post using #nw10 . I want to say HELLO , and see you on Nokia World 2010. I am editor in chief of Croatian e-zine about smartphone devices www.mobile-place.info and I will be open for any geek conversations about Maemo, Symbian and other platforms.

See you all on Nokia World 2010.

Please check my twitter accounts @mobileplaceinfo and @zriha