Što je novo na blogu?

Priprema li Ivo Sanader državni udar?

(foto by Bruno Konjević/Cropix)

Svi su mediji puni Ive Sanadera, od njegovog izlaska iz stana do analiza njegovog drzanja i neverbalne komunikacije. Zeljeli mi to ili ne, Ivo Sanader opet dominira medijskim prostorom pa i mojim blog postom.

Iako osobno smatram da ga je trebalo uhitit i ispitat u policiji a ne Saborskom povjerenstvu, zeljno ocekivano isptivanje ispalo je pravi fijasko. Ivo Sanader je dominirao isptivanjem i pokazao da je puno zreliji i ozbiljniji od onih koji su ga ispitivali, a time pokazao i koliko je opasan. Bez imalo srama (kojeg nije ima ni prije), odlucio se obracunati sa trenutnom Vladom i svojom strankom.

Vec su medijski napisi o tome kako Sanader aktivira zastupnicki mandat i vec ima ekipu u Saboru. A sada skuplja saborske zastupnike. Tehnicki potrebno mu ih je 6 kako bi Jadranka Kosor izgubila podrsku u Saboru. I tu dolazimo do mog naslova, priprema li Ivo Sanader drzavni udar i koji je njegov cilj?

"Državni udar je naziv za protivustavnu i protivzakonitu smjenu nositelja vlasti u nekoj državi, koja se od revolucije razlikuje po tome što je vrše dijelovi izvršne vlasti ili državne uprave - najčešće vojska - a ne obični građani."

Stoga, mozda je teska rijec drzavni udar, no u zemlji koja je bok uz bok sa Kirgistanom i drugim zemljama 3. svijeta, ovakva smjena vlasti nebi bila neobicna. Uz to, Jadranka Kosor je vidno uplasena kao i njegova ekipa.

No zaboravimo politiku, gdje je tu pravda? Gdje je tu Predsjednik Republike Hrvatske koji je prisegnuo da ce cuvati Ustavni poredak RH? Ovo sto se dogadja, ugrozava samu zemlju, posebice u ovoj situaciji u kojoj se nasla, pred bankrotom. A mi jos nismo vidjeli niti jednu presudu, niti jedno isptivanje. Iz dana u dan vidimo dobacivanja, prepucavanja i lazi, od Andrije Hebranga do Ive Sanadera i Jadranke Kosor.

Ono sto me najvise zalosti u cijeloj prici je da je jedina oporba vrijedna spomena jednostavno uspavana. Umjesto da se organizira, razgovara sa narodom te organizira legitimne prosvjede, ona jednostavno nista ne radi. Odavno je SDP trebao povesti raspravu o nepovjerenju vladi, mozda nebi proslo, no pokazalo bi se da SDP zbilja ne vjeruje ovoj vladi kao i cijeli narod (barem vecina).

Jednostavno smo postali svjedoci unutarstranackog rata HDZ-a koji se manifestira na rad cijele drzave, pitam se samo do kada ce se sve to dopustiti?

Odgovor na moje prvo pitanje? Ovo sto je vrlo moguce da ce se dogoditi puno je opasnije od drzavnog udara. Oni su se jednostavno oteli kontroli. Netko tko godinama nije kaznjen za ono sto radi (na demokratski ili neki drugi nacin) jednostavno je izgubio osjecaj stvarnosti. A to su danas Kosor, Suker, Bebic, Šeks, Sanader, Polancec i drugi.

Znate li sto sam ocekivao od povjerenstva?


Znate li sto imamo mi u Hrvatskoj? Nazalost nesto kao ovo:
Ono sto je najzalosnije, on zna bolje engleski jezik nego Jadranka Kosor, a bio je najgori diktator Ugande.