Što je novo na blogu?

8 Mb i T-Mobile u drustvenim mrezama (krizno komuniciranje)


Moram priznati da sam jucer napravio malu situaciju za T-Mobile a sve zbog racuna koji mi je stigao postom. No da krenem od pocetka. Naime imam Flex obitelj 200 koji sam uzeo zbog redovitog kontakta sa svojom djevojkom (0 kn medju clanovima). Primarni telefon koji koristim je drugog operatera sa data paketom, dok mi je T-Mobile broj samo za kontakt se sa djevojkom i poneki razgovor,te naravno sms T-Mobile srijeda u Cinestaru :) .

No ovaj puta meni je dosao racun uz dodatnih 340kn+PDV za 8 Mb GPRS prijenosa podataka. Kako su mi mobilni uredjaji velik dio posla koji radim preko 3 godine (www.mobile-place.info), tako je vrlo mala vjerojatnost da ne kontroliram da li mi mobilni uredjaj ide na internet ili ne. Uz to, T-Mobile broj koristim za testne uredjaje na kojima ne podesim mobilni internet nego koristim WiFi za potrebe testiranja i naravno pozive.

Takodjer zaprepastila me cinjenica da 340kn kosta 8 Mb prometa.

Slijedom dogadjaja, pokrenuo sam dosta veliku raspravu na twitteru kako bih pokusao vidjeti sto se tocno dogodilo, i kako bi druge upozorio na doticnu mogucnost ne tako malog troska. U tom trenutku, nisam bio dobronamjeran prema T-Mobile te sam bio vrlo blizu raskinucu ugovora, bez obzira na penale.

Paralelno sam obavjestio prijateljicu koja radi u T-Mobileu da mi pokusa provjeriti sto se tocno dogodilo, te kako se dogodio taj promet od 8 MB.

Rasprava nije bila dobronamjerna prema T-Mobileu, kako na Facebooku, tako i na Twitteru, no ono sto se dogodilo pozitivno i sto se pokazalo kao izvrstan primjer kako jedna korporacija moze iskoristiti drustvene mreze je reakcija T-Mobilea na twitteru, odnosno sluzbenog accounta @hrvatskitelekom

Gdje smo krenuli u raspravu i presli na dogovor preko DM-a (koji necu prenositi ovdje):
Nakon vrlo kratke rasprave, jutros me je docekao e-mail u kojem izgleda da sam ja kriv za cijelu situaciju (vrlo moguce da mi se i dogodio prijenos podataka koji nisam primjetio), no unatoc svemu, izvrsen je preracun spornog GPRS prometa prema povoljnijoj tarifi i ja cu platiti racun umanjen za sporni promet od 8 Mb.

Tako da sam jucer u jednom trenutku bio vrlo blizu otkazivanja pretplatnickog ugovora i odlasku iz mreze no T-Mobile je vrlo kvalitetno i brzo reagirao, te za trosak od 340kn zadrzao je mene za pretplatnika , zadovoljnog uslugom i jos sam aktivirao WnW S paket za 25kn mjesecno te cu i dalje ostati pretplatnik T-Mobilea.

Na osobnom primjeru, pokazana je moc drustvenih mreza, ukoliko se pravilno koriste. Kriza koju sam napravio je rijesena, posebice jer sam bio u toj situaciji vrlo ljut i nagao, te se ovim putem ispricavam T-Mobileu sto sam napravio toliku famu.

Mislim da smo nasli win-win situaciju, i to je ono najbitnije. Stoga ovo osim sto je zahvala T-Mobileu je usput i poruka svim kompanijama koje nisu prisutne na drustvenim mrezama, budite prisutni, slusajte korisnike i potencijalne korisnike, word of mouth je marketing koji ima malu cijenu ali neogranicen doseg.

T-Mobile mozete pronaci na http://twitter.com/hrvatskitelekom

Slobodno ih twittnite, ok je ekipa!