Što je novo na blogu?

"Podržavamo referendum, ali vi ćete dati 170 milijuna" -J.Kosor by net.hr

Nisam mogao da ne komentiram clanak na net.hr-u http://danas.net.hr/hrvatska/page/2010/06/24/0391006.html?pos=n1

720.078 potpisa ukupljeno je skupljeno za referendum o radnickim pravima. Ova brojka nije dovoljna svemogucoj Premijerki Kosor, koja pomalo pocinje dobivati status Mao Zedonga, da bezpogovorno pokrene referendum.

Sto nam to govori?

Iz njezinih izjava poput: ""Saboru ćemo predložiti tumačenje zakona kojim bi se odredile institucije za provjeru potpisa, moramo vidjeti koliko građana ima pravo izaći na referendum. Ako će tu biti neki od odbora mi se nećemo miješati. Sabor treba odlučiti i kako će se potpisi provjeriti. Nakon što se to obavi Vlada će predložiti Saboru sazivanje izvanredne sjednice Sabora s prijedlogom rebalansa proračuna zbog referenduma"

govori nam se da ce sada oni odredjivati instituciju za provjeru potpisa, sto znaci da ce to trajati, a i netko ce se opet trebat zaposlit u toj instituciji jer je 90% sanse da ce je morati izmisliti.

Iz ovoga : ""Ni jedna lipa nije predviđena za održavanje referenduma u ovoj godini, a da bi ga mogli provesti Vlada mora pronaći sredstva. S obzirom da je situacija s proračunom iznimno ozbiljna, morat ćemo ići u smanjivanje prava jer ne znam odakle bi ih namaknuli. Potrebno je 170 milijuna kuna"

nam govori da ce zapravo gradjani platiti referendum, jer ona nece placati da se netko buni protiv nje. Odnosno, stoka sitnog zuba ce platit sto se buni protiv svemoguce Premijerke. Jer ako ima novaca za nova vozila, 60 pomocnika ministara, Peljeski most i ostale afere, to ne znaci da se ima novaca za osnovna i demokratska postupanja.

Stoga, Premijerko Kosor, shvati da se s vama ne slaze 720 000 gradjana koji su dali potpis, shvati da mozda nisi najbolje rijesenje za ovu drzavu, i da ovo nije komunisticko uredjenje, gdje cete izbjegavati slobodnu volju gradjana i referendume.

Ovime salje poruku da gradjani mogu biti 100% nezadovoljni sa Vladom RH, no gradjani nemaju prava tu bogom danu vladu dovoditi u pitanje.

By the people, FOR the people. A ne drugacije!

Ako ovo normalnom umu nije komedija, onda smo zbilja svi nenormalni.

Pitam se sad gdje su tu gradjanske i ostale inicijativa da reagiraju na ovakve bahate i neumjerene navode.

Briga za korisnika? NOT!

Danas sam prvi puta imao predivan "susret" sa T-Mobileom. Iako sam svoju frustraciju podjelio sa ljudima na facebooku, ipak sam odlucio i napisati jedan kratak post vezan za tu temu.

Kao korisnik T-Mobilea i jos jednog operatera, imam priliku usporediti dva nacina odnosa mobilnih operatera prema svojim korisnicima. Jedan operater se prema svom korisniku odnosi kao prema zadnjem smecu, drugi operater se brine za svog korisnika. Na vama je da prosudite koji je ovaj prvi, a koji je onaj drugi.

Sve je pocelo vrlo neugodnim saznanjem da nemogu ostvarivati pozive, iako je racun za 04. mjesec odavno podmiren, a novi je tek dosao i imao sam ga namjere danas podmiriti. Iako s drugim operaterom toliko ne pazim, sa T-Mobileom obavezno pratim da podmirim racun na vrijeme jer jos jedan broj ovisi o tome.

Odlucio sam kontaktirati Sluzbu za korisnike i vidjeti u cemu je problem. Nakon cekanja od 20-tak minuta (sve linije su bile zauzete), na telefon se javila ugodna operaterka kojoj sam poceo objasnjavati problem. Nakon 10-tak minuta sto sam je cekao (uz vrlo iritantnu glazbu), javila se sa vrlo zanimljivim problemom. Naime T-Mobile nije meni iskljucio broj radi racuna iz 05. mjeseca, nego racuna iz 04. mjeseca. Ja sam ostao duzan T-Mobileu 4kn. Ocito mojom greskom, previdio sam na racunu kada sam placao tih 4kn, i sada je to bio okidac za iskljucivanje broja. Koliko je apsurdna situacija, bio je i podsmjeh operaterke, jer joj je bilo smijesno da mi iskljuce broj za 4 kn kada uredno placam racune.

Ulogiran u svoj Internet banking racun, rekao sam da cu sada platiti tih 4kn pa neka mi racun ukljuce, nakon sto je rekla da je to nemoguce, jer moraju cekati uplatu da sjedne, a to je za nekoliko dana. Da, T-Mobile je odlucio ograniciti uslugu zbog 4kn, umjesto da je uvecao moj slijedeci racun za 4kn ili ga jednostavno osposobio.

Uz to, da sam bar dobio sms upozorenja, da ce mi se racun ogranicit, upozorenje da moram platiti dug, onda bih znao o cemu se radi, ovako sam doveden pred sam cin, za 4kn.

Dragi T-Mobile, kako to rade drugi operateri? Primjer jednog, ciji sam korisnik.
Nakon sto mi posalju sms poruku i e-mail kada mi dolazi slijedeci racun na naplatu, ukoliko ga ne platim, 7 dana nakon toga, salju mi opomenu, par dana nakon primitka opomene, salju mi sms sa porukom da podmirim racun ili ce mi datuma X.Y. ograniciti uslugu. Ukoliko i tada ne podmirim racun, a odlucim platiti nakon sto su mi ogranicili uslugu, znate li sto je dovoljno napraviti da mi ukljuce broj?
Nazvati sluzbu za korisnike, dati svoje podatke, podatke racuna (poziv na broj), iznos koji je uplacen i iz koje banke. Unutar par sati (a nekad i minuta), dovoljno je da ugasim i ponovo upalim mobitel i ponovo imam svu uslugu.

Znaci, jedan operater mi ne vjeruje ni za 4kn, iako placam redovno, dok drugi operater, iako kasnim, vjeruje mi na moju rijec da sam uplatio i daje mi uslugu.
Koji se operater ponasa prema meni kao prema korisniku, a koji prema meni kao zadnjem smecu? Ja sam svoje zakljucio, a T-Mobileu predlazem seminare iz Total Customer Experience, jer i mi smo ljudi, a ne roboti, i usluga je vise od nepristupacnih cijena i jeftinih mobitela, to je briga za korisnika.

ili pogledajte ovaj kratak video:

Uz to, ne zaboravite, kapitalizam je predivna stvar, ima mnogo drugih konkurenata koji se bore za svoje korisnike, a vi ste svog danas izgubili.

Pozdrav svima sa Nokije N900

Web::Strategija 8 je uspjesno zavrsila. Bilo je izvrsno, i ovim putem cestitam kolegama na osvojenim nagradama.
Ja sam instalirao MaStory aplikaciju za Nokiju N900 i ovo je moj prvi blog post preko te aplikacije,direktno sa Nokije N900.

Ujedno sam danas na facebook stranici Nokije,ostavio upit za koji se nadam da cu dobiti odgovor. Naime zanima me zasto Nokija ne ulaze u razvoj aplikacija za N900,obzirom da je to njihov top Maemo model. U 2010. godini, uz Android smartphone uredjaje, nazalost mi korisnici N900 modela zakinuti smo za neke osnovne aplikacije,poput twittera i facebooka.

To me jako zalosti,kada se radi o zbilja izvrsnom uredjaju. Nadam se da ce napraviti nesto po tom pitanju.

Istinom do kupca - Kako prodavati online? #WS8Sutra se odrzava 8. po redu Web::Strategija, jedina regionalna konferencija o webu. Ovo je meni osobno vec 3. ili 4. Web::Strategija na kojoj sudjelujem, a druga u kojoj nesto pricam.

Web::Strategija projekt je tvrtke Marketinski odjel, koja organizira i mnoge druge evente poput Web::Industrija sajma.

Tema ove Web::Strategije je Kako prodavati online? ili kako to oni kazu: Bez pametnog marketinga nema online poslovanja. No, što je to pametni marketing? Kako pametni marketing sprovesti u poslovanju Vaše firme koja se bavi web trgovinom, online prodajom, web poslovanjem ili e-trgovinom? Konkretnim odgovorima, bez puno filozofije, te sa izravnim upitima iz publike baviti će se regionalni stručni predavači i panelisti osme po redu - konferenciju s temom web poslovanja i web marketinga, pod imenom...

Sam program Web::Strategije mozete pronaci ovdje: http://www.webstrategija.com/08/program

Ja cu kao i proslog puta, pricati o nasem projektu Web::Edukacije- http://www.webedukacija.com/

U petak, kao nastavak na konferenciju, odrzava se Webura- WebBusinessRadionica, na kojoj ce polaznici raditi na pravim web primjerima i nauciti nesto vise o web poslovanju.

Pratiti konferenciju mozete na mom twitteru- twitter.com/zriha ili pod popularnim hashtagom #ws8