Što je novo na blogu?

Ako nisi na netu - nema teBila mi je izuzetna cast biti pozvan od Osijecke ekipe kako bi po prvi puta u Osijeku napravili zanimljiv seminar o drustvenim mrezama i PR-u. Koliko je uspjesan seminar bio govore i sami polaznici za koje se nadam da im je bilo vrlo zanimljivo a i mnogi mediji.

Kao uvertira samom seminaru, Kresimir Macan i ja smo bili pozvani u gostovanje na HRT-u u emisiji Hrvatska uzivo. Tema je bila "Ako nisi na netu - nema te", gdje sam kao prvo takvo gostovanje, dosta nespretno izjavio cijeloj televiziji "budite u strahu".

Da, televizija treba biti u strahu od interneta ukoliko se kvalitetno i na vrijeme ne prilagodi novim medijima, neke televizije to rade vrlo kvalitetno i vrlo dobro, a neke niti znaju sto je internet. Internet nece pokoriti televiziju,kao sto niti televizija nije pokorila radio, a niti je radio pokorio dobru knjigu, stoga spoj svi kanala obogacuje ne samo program vec i iskustvo gledatelja.

Sam opis seminara necu pisati jer ga je kolega Miroslav Varga izvrsno napisao na svom blogu:
http://escapestudio.hr/blog/sto-su-drustvene-mreze-kuis-duminu/

A prenijeti cu clanak s HRT-a:
"Nevjerojatni uzlet korištenja društvenih mreža internet je izdvojio kao komunikacijski medij broj jedan. Danas u Hrvatskoj ima više Facebook profila nego prijavljenih TV prijamnika. Kako su te virtualne mreže promijenile svijet koji smo poznavali? Ako nisi na netu - nema te.


Pojam 'društvena mreža' u Hrvatskoj se najčešće poistovjećuje s pojmom 'Facebook'. Ali tu su i druge. Producent reklamnih spotova i spiker Alen Matošović malo više od godinu dana koristi se društvenom mrežom Twitter. On je za njega, kaže, mnogo korisniji.


Twitter je mreža koja se najviše temelji na komunikaciji između ljudi. Najlakše ga je koristiti putem mobitela i trenutačno je najbrži medij na internetu. Alen kaže da to nije puko ostavljanje poruka, u što se najčešće pretvori Facebook.


Ostavka premijera Ive Sanadera, smrt Michaela Jacksona i još mnoge druge informacije na Twitteru su bile dostupne mnogo prije nego što su objavljene u medijima.


Na internetu postoje deseci društvenih mreža poput Twittera, My spacea i Linkedina. Iako je Facebook globalno najpopularniji, Rusi se, pak, najviše koriste Vkontaktom, a u Brazilu se masovno služe Orkutom.


Stručnjak za internetsku komunikaciju Marko Rakar smatra da Hrvatska ne zaostaje za svjetskim trendovima.


Alen Matošović svjestan je koliko su društvene mreže korisne u poslu kojim se bavi. Cilj mu je pokrenuti internetski radio, a znanje koje je stekao o društvenim mrežama pomoći će mu, kaže.
Facebook, Twitter i ostale mreže promijenile su način komuniciranja među ljudima. Tako istraživanja pokazuju da Amerikanci četvrtinu svojeg internetskog vremena provode na društvenim mrežama.

Više o ovoj temi saznajte u razgovoru u Hrvatskoj uživo; gosti u studiju bili su Krešimir Macan, stručnjak za odnose s javnošću i Željko Riha, konzultant za društvene mreže."

Izvorni clanak na ovom LINK-u - http://hrt.hr/index.php?id=137&tx_ttnews[tt_news]=102573&tx_ttnews[backPid]=75&cHash=9539a73c81

Hvala Osijeku na lijepom doceku, a mi nastavljamo po cijeloj regiji u istoj postavi! Kako se ono kaze, "stay tuned". A svima vama koji poslujete on-line ili kako bi rekli, "javno" moja poruka koju sam uocio na sasvim drugom mjestu a koja ima smisla za svaki dio zivota:
"hater=motivators"