Što je novo na blogu?

Imperija uzvraca udarac

Kada cemo mi docekati ovakav naslov samo s drugim prezimenom? Ocito nikada :). Odnosno ako ne za mog zivota onda mozda za zivota moje djece , kako bi to u sali rekli.

Lijepo je to Tomislav Klauški napisao u svom novom komentaru "Zasto nitko nije zaustavio Kosoricu na vratima?" , kao da sam sudjelovao u pisanju ovog komentara, jer mene vec zadnjih par godina pati misao, kada ce Hrvatska napokon postati normalna zemlja? Odgovor je naravno, nikada.

Znaci, sad su se mediji obrusili na Jadranku Kosor koja je u svojim manirima, nadobudno i sretno posjetila bolesnu djecu na odjelu onkologije u Zagrebackoj bolnici u Klaicevoj. Naravno, zeljna publiciteta (kao i uvijek), pozvala je i mnostvo novinara kako bi zabiljezila taj lijep i hvalevrijedan cin od "njezinog visocanstva". Sve bi to proslo jako dobro, da nije napravila jednu malu, sitnu pogresku, ugrozila je zdravlje bolesne djece.

Time je prekrsen i Zakon! Zakon o pravima pacjenata, tocnije clanak 28. No kako netko tko u svom stanju psihe ima drugaciji sustav vrijednosti od nas svih ostalih moze osjecati krivnju sto je prekrsio Zakon.
Osobe koje su pisale Ustav (poput Šeksa), misle da su iznad zakona, jer su ga na kraju krajeva pisali, i na njih se zakon ne smije primjenjivati.

To je dobro primjetio i Tomislav Klauški, jer zasto nitko nije zaustavio Premijerku i njezinu ekipu u jasnom krsenju zakona? Kakvo smo mi to drustvo, da se "bojimo" politicara, da li je to ostavstina prijasnjih sistema koja je jednostavno usadjena u sve nas? Goli Otok? KPJ?
U demokratskom sustavu, trebalo bi biti, "by the people and for the people", premijerka bi trebala biti iz naroda za narod, no kako da to bude kada nikada nije izabrana od volje naroda, vec je postavljena na tu duznost.

Zatraziti potvrdu svoje pozicije od strane gradjana, kao sto su mnogi drugi politicari to radili,jednostavno nije u njezinom vokabularu ili mentalnom sklopu. Da stvar bude u Hrvatskim manirima jos zabavnija, javio se i resorni ministar Milinovic, koji je naravno napao 7. silu svijeta, te novinare koji su sve krivo napisali i napali jadnu premijerku i njezinu vladu (onu istu koja je pratila u stopu sada vec optuzenog Premijera Sanadera, koji je eto, malo u Salzburgu zadrzan, protiv svoje volje)., jer premijerka nije nista krsila, a cak je dala i svojih 250.000 kn!

Cisto da ponovim i citiram:
"Jadranka Kosor bolnici u Klaićevoj donirala je 250.000 svojih kuna" Darko Milinovic (14.01.2010.).

Sad se tu otvaraju i nova vrata o kojima mi samo mozemo pisati, jer ova vlada nece dati Ostavku. Nije je dala niti radi vecih stvari, zasto bi radi jedne male sitnice, sto je par malih zivota i njihovo zdravlje za dobrobit ove Vlade RH.

Od kuda premijerki 250.000 kn? Nikada necemo saznati, kao i mnogo drugih stvari, stoga trositi rijeci na to nema smisla.

Zanimljivo je, odmah je Ministar Milinovic napao Predsjednika Josipovica, jedinog legitimnog politicara u ovoj zemlji (obzirom da je biran nedavno, direktno od naroda) i kazao da je i Predsjednik prekrsio zakon. No Ministar Milinovic nije svjestan da bas nije svaki hrvat ovca, i da bi vjerojatno mnogi znali za taj dogadjaj, no Predsjednik je u svom maniru i replicirao:

"Prigodom posjeta Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj ulici u Zagrebu 1. siječnja ove godine, predstavnici medija mogli su pratiti posjet Predsjednika Republike Hrvatske do čekaonice na Odjelu hitne kirurgije. Nakon toga bili su zamoljeni zbog sigurnosti djece da dalje ne prate predsjednika Josipovića koji je zatim obišao djecu, uz prethodno datu suglasnost roditelja, na Odjelu pedijatrije na III. katu bolnice te se kraće družio s djecom i njihovim roditeljima u dnevnom boravku, a fotografirao je samo službeni fotograf. Djecu na Onkološkom odjelu predsjednik je posjetio u pratnji vodstva bolnice dok su se osobe u pratnji Predsjednika zadržale ispred Odjela"

Ja bih samo dodao, BURN!! :)

Smisao ovog posta? Da ostane pisani trag o ovom dogadjaju, ionako cemo ga svi zaboraviti za koji dan, kad nam gorivo dostigne 10kn po litri, nezaposlenost brojku od 350.000 nesretnih ljudi, a mi smo na putu da nadjemo put da izadjemo iz krize, a to je bilo "The day before yesterday".

I da, naziv Imperija uzvraca udarac je zapravo naziv replike Ministra Milinovica i njihovog "legitimne" obrane krsenja zakona.