Što je novo na blogu?

TEDxZagreb: Cijeli život proveden u zalaganju za mir, Nenada je doveo do pitanja: Što je sloboda?


Kao sto sam vec pisao, bio sam sudionik TEDxZagreb eventa u 2010. godini. Vise o eventu mozete naci http://www.zeljkoriha.com/2010/04/tedxzagreb.html a i na http://www.tedxzagreb.info/naslovna/tedxzagreb-2010.aspx

Ovo je govor Nenada Bacha za kojeg nisam cuo do TEDxZagreb, i koji me zbilja impresionirao.

Nenad je dva glavna područja svojeg djelovanja, glazbu i mir, pretočio u iznimnu karijeru. Sve je započelo s hit albumom u rodnoj Hrvatskoj, a nastavilo se nastupima i snimkama s Pavarottijem i Bonom (U2), govorima u Ujedinjenim narodima kojima se zalagao za mir u vrijeme Domovinskog rata, nastupom na Woodstocku '94 i drugdje.

Kao tvorac i urednik jedinstvene internetske stranice Croatian World Network (Croatia.org), Nenad nastavlja podržavati Hrvatsku i spajati je s njezinim prijateljima u svijetu. Svjetskoj glazbenoj sceni približio je i karakterističan zvuk klapskog pjevanja, produciranjem serije CD-a pod nazivom "Zvuci Sredozemlja - hrvatski mistični glasovi".


Putovanje se nastavlja s Nenad Bach bandom, skupinom okupljenom nedavno  s ciljem da Nenadovu glazbu predstavi publici diljem svijeta. On pak svojim pjesmama i pjevanjem želi širiti poruke radosti i univerzalnog mira.
U svojem nastupu na TEDxZg-u Nenad će istražiti koncepte privatne imovine, svjetskog mira i kvalitete hrane, u kakvom su oni međusobnom odnosu i u kakvom su svi oni odnosu sa slobodom.

http://www.NenadBach.com
http://www.croatia.org