Što je novo na blogu?

Moć uvjeravanja - 2. međunarodna konferencija o retorici i kulturi komuniciranja

ž
U cetvrtak 14.04.2011.odrzati ce se 2.medjunarodna konferencija o retorici i kulturi u komuniciranju pod nazivom "Moc uvjeravanja". Imam cast biti pozvan od strane organizatora konferencije kako bi bio sluzbeni twitteras konferencije, stoga prije samog uvoda u konferenciju par tehnickih detalja. Konferenciju cete moci pratiti pod hashtagovima #mocuvjeravanja i ponekad #komuniciranje a mozete pratiti i sluzbeni twitter account konferencije @moc_uvjeravanja  moj twitter account je @zriha . Sad kad sam prosao tehnicke detalje konferencije, ajmo na sadrzaj :).

Najavu konferencije mozete procitati i na stranicama manjgure:
Tko su najbolji govornici u poslovnom svijetu
Kakva retorika pali nakon slatkorjecivog Ive

U PR stilu, prenijeti cu i PR konferencije:
"
Nakon što je prošle godine Prva međunarodna konferencija o retorici i kulturi komuniciranja Moć uvjeravanja ostvarila zapažen uspjeh, tvrtka Ciceron komunikacije najavljuje i drugu koja će 14.04. okupiti komunikacijske stručnjake u zagrebačkom Hypo Centru. Pod geslom Reci mi to pozitivno tijekom jednodnevnog intenzivnog programa održat će se čak devet predavanja, dva okrugla stola i tri radionice.

U tu svrhu angažirani su domaći i strani predavači, voditelji radionica i sudionici okruglih stolova poput Bruna Šimleše, Nika Titanika i Siniše Marekovića, Dragutina Lesara, Tomislava Bekeca, Krešimira Macana, Daniele Trbović, Mirele Španjol Marković, Kamila Antolovića i drugih. Dinamična dvadesetominutna predavanja sudionicima će na jezgrovit i atraktivan način približiti retoričke vještine i tehnike, odnosno komunikacijsku i kulturu govora općenito.

Središnje predavanje pod naslovom „Moć izgovorene riječi“održat će Gabriele Zienterra, stručnjakinja za retoriku i komunikaciju i vlasnica jednog od najstarijih njemačkih instituta za retoriku.

Okrugli stol na temu Koliko možemo (i znamo) komunicirati pozitivne rezultate? s gostima iz gospodarstva i medija posebice će biti koristan za sve djelatnike u odnosima s javnošću.

Na drugom okruglom stolu pod nazivom Originalnost u voditeljskom poslu, tajne voditeljskog zanata sa sudionicima će podijeliti gosti iz elektroničkih medija i omiljena televizijska lica poput Tarika Filipovića i Daniele Trbović.

Mirela Španjol Marković, direktorica Cicerona i vodeći hrvatski savjetnik za područje primijenjene retorike objašnjava kako je ovogodišnji moto konferencije „Reci mi to pozitivno“ odabran s ciljem suprotstavljanja sveprisutnoj negativnosti u općem javnom govoru.

Svakodnevno smo izloženi negativnim temama zbog čega sve više pada razina komunikacijske kulture općenito. Važno je osvijestiti taj proces i svjesnim korištenjem pozitivnih riječi pozitivno utjecati na vlastito ponašanje kao i na ponašanje onoga kome se obraćamo“.

Tijekom programa Ciceron će, kao i prošle godine, dodijeliti nagradu najboljem govorniku iz poslovnog svijeta prema izboru poslovne javnosti te najboljem govorniku Konferencije.

Na kraju konferencije sudionici će se imati prilike neformalno družiti i opustiti uz najdugovječniju predstavu na svijetu, popularne „Stilske vježbe“ u izvedbi Pere Kvrgića i Lele Margetić. Više informacija o Konferenciji i organizatoru na www.mocuvjeravanja.com i www.ciceron.hr. "

Zanimljivo je kako je GFK napravio istrazivanje na 1000 gradjana od kojih 41% navodi laz, neiskrenost i bahatost kao glavne zamjerke politicarima. Bas sam nedavno napisao kratki tekst kako nasim politicarima jednostavno ne treba PR (Treba li hrvatskim politicarima PR?) , jer upravo smo svjedoci loseg javnog nastupa i komuniciranja hrvatskih politicara.

Uz to GFK je napravio dobru prezentaciju sto gradjani porucuju politicarima uoci izbora: http://manjgura.hr/wp-content/uploads/2011/04/GfK-prezentacija-%C5%A0to-gra%C4%91ani-poru%C4%8Duju-politi%C4%8Darima-uo%C4%8Di-izbora.pdf

Sjetimo se samo prosle predsjednicke kampanje gdje je predsjednicki kandidat Nadan Vidosevic imao problema s glasnicama koje je na srecu rijesio tokom kampanje, iako bi bilo bolje da je rijesio prije.

Nadam se da ce demokracija napokon zazivjeti i da ce se politicari poceti ponasati demokratski, odnosno poceti moralno i politicki odgovarati za svoja (ne)djela, pa tako i paziti na svoje komuniciranje i javni nastup. Pritom govorim i o stalom ucenju te angaziranju posebnih komunikacijskih savjetnika.

Ova tema mi je vrlo zanimljiva jer je on-line prica nesto sasvim drugo u usporedbi sa javnim nastupima. Mnogima se lako skrivati iza monitora te tako lakse komunicirati bez nekakvih poslijedica. Javni nastup i opcenito komuniciranje je sasvim drugacije kada se radi ispred publike.

Središnje predavanje pod naslovom „Moć izgovorene riječi“održat će Gabriele Zienterra, stručnjakinja za retoriku i komunikaciju i vlasnica jednog od najstarijih njemačkih instituta za retoriku.

Program konferencije:

08:30 - 09:00 Registracija sudionika
09:00 - 09:30 Etičnost u javnom govoru - Mirela Španjol Markovid 
09:35 - 09:55 Verbalno u marketinškim porukama - Kamilo Antolovid 
10:00 - 10:20 Vjerujete li slikama? - Nik Titanik i SiMke - Nikola Plečko, Siniša Marekovic
10:25 - 10:45 Komunikacija sa samim sobom - Bruno Šimleša
10:45 - 11:00 Pauza za kavu 
11:00 - 11:40 Mod izgovorene riječi - Gabriele Zienterra, Institut für Rhetorik Zienterra
(uz simultani prijevod)
11:45 - 12:05 Motivacija ili manipulacija? - Tomislav Bekec 
12:10 - 12:30 Retorika u politici - Dragutin Lesar
12:35 - 13:35 Okrugli stol: Koliko možemo (i znamo) komunicirati pozitivne rezultate?
(gosti iz gospodarstva i medija)
13:40 - 14:00 Dodjela godišnje nagrade Ciceron najboljim govornicima u
poslovnom svijetu i medijima (u suradnji s Poslovnim savjetnikom i Gfk)
14:00 – 15:15 Ručak
15:15 - 15:35 Protokol – pravila koja kompliciraju život ili ga čine lakšim - Jelena Kovačevid 15:40 - 16:00 Online komunikacija - Krešimir Macan
16:00 - 17:00 Okrugli stol: Originalnost u voditeljskom poslu – Zoran Šprajc, Tarik Filipovid,
Daniela Trbovid, Ivo Perkušid, Barbara Kolar, Lejla Zvizdid (BHT),
Olivera Kovačevid (RTS)
17:00 - 17:15 Pauza za kavu
17:15 - 18:20 Kako izidi na kraj s novinarima? - Dunja Lakuš i Ivan Tanta 
17:15 - 18:20 Umijece pripovijedanja (bajki) - Jasna Held 
17:15 - 18:20 Sve o marketinškoj komunikaciji: apeli koji pokredu - Elvira Mlivid Budeš
18:20 - 18:30 Pauza za kavu
18:30 - 19:00 Predstava Stilske vježbe - Pero Kvrgid i Lela Margetid
19:00 - … Cocktail party i dodjela nagrade Ciceron najboljem govorniku konferencije

Stoga vidimo se na konferenciji, ako se ne vidimo, pratite konferenciju na twitteru:

#mocuvjeravanja
#komuniciranje