Što je novo na blogu?

Panel Rasprava: “online vs. offline novinarstvo”


U utorak 10.05.2011. u 17 sati u prostorijama CarNeta (Josipa Marohnića 5) odrzati ce se panel rasprava „online vs. offline novinarstvo”. O ovoj će temi na panelu govoriti: Nataša Zečević, urednica portala „dalje com“; Alemka Lisinski, urednica „t-portal“-a; Željko Riha, bloger, Tihomir Ladišić, novinar 24sata news; Ivana Petrović, komentatorica na Nova-oj TV, te Denis Kuljiš, novinar i kolumnist u izdanjima EPH. Moderatori panela su Tanja Božić i Gordana Lesinger.

Link na Facebook event http://www.facebook.com/event.php?eid=106624656091037

Online ekipa:
Nataša Zečević urednica portala dalje.com
Alemka Lisinski urednica portala tportal.hr
Željko Riha blogger, urednik mobile-place.info

Offline ekipa
Tihomir Ladišić novinar 24sata news
Ivana Petrović komentatorica na Nova TV
Denis Kuljiš novinar EPH

Intencija je ljudi da komunikacijom stignu što dalje i do što većeg broja ljudi. U tim nastojanjima ljudska komunikacija uvijek se koristila tehnikom kako bi povećala doseg i opseg komunikacije, a tako je i nastalo novinarstvo kao organizirana društvena aktivnost.

Od Gutenbergove Biblije 1455. do interneta novinarstvo je prešlo dugi put korištenja različitih tehnologija – od tiskarskog stroja, preko telegrafa, telefona, kamere, predajnika, satelita, do optičkog kabla i računala a rastom weba, kao resursa informacija, raslo i korištenje online izvora i alata što je uvjetovalo razvoj online novinarstva. Svaka je nova tehnologija pružala nove mogućnosti, ali i postavljala nove izazove pred novinare, mijenjajući ne samo poziciju pojedinca u ovoj odgovornoj društvenoj profesiji nego i temeljne postavke same novinarske profesije.

Vezano uz promjene koje u medijima izaziva korištenje svake nove tehnologije postoje dva oprečna pristupa, odnosno dilema jeli je riječ o evoluciji ili pak o revoluciji što ćemo pokušati definirati na panelu koji će se moći gledati uživo te twittati u realnom vremenu.

Link za streaming biti ce na CarNet-u: http://mod.carnet.hr/index.php?q=watch&id=1415.
A takodjer i ovdje na blogu i stranicama Elementis Grupe :


Organizator Hrvatska Akademska Istraživačka Mreža CARNet, Lesinger Media i ELEMENTIS Grupa.

Twitter:
Osim live streaminga, biti ce moguce i twittat putem twitter walla, #offonpanel i pratite @elementishr


** Ispricavam se ekipi tportal.hr sto sam krivo napisao ime portala :) Hvala kolegi sa drustvenih mreza na ukazanom propustu.