Što je novo na blogu?

Stigao nam je SocialSense


Tvrtka Drap danas je predstavila socialsense.me , web stranicu koja sadrzava statistike o kvaliteti, snazi i brzini rasta domacih Facebook fan stranica. Ovaj projekt je iznimno zanimljiv jer pokazuje uvid u ne samo broj fanova, vec njihovu interakciju te ulazi do iznimnih detalja poput najuspjesnijih postova. Prvim uvidom u cijelu web stranicu, mogu reci da je vrlo pregledna i jednostavna, a usporedujuci dvije najvece fan stranice onu 24sata i Jutarnjeg lista, dosao sam do zanimljivih podataka.
Naime fan stranica Jutarnjeg lista ima 170.000 fanova, a 24sata 350.000 fanova, unatoc vecem broju fanova 24sata, Jutarnji list ima puno bolju interakciju:


Podaci su zanimljivi,a  vjerujem da cete istraziti ne samo one fan stranice koje vodite, vec i konkurentske. Kad smo kod statusa, uvjerljivo vodi fan stranica OK je OK! dok i Predsjednik Josipovic ima kvalitetne i citane statuse.

U nastavku donosim priopcenje u cijelosti:

SocialSense određuje snagu branda i trendove na društvenim mrežama

· na danas objavljenoj stranici www.socialsense.me nalaze se statistike o kvaliteti, snazi i brzini rasta domaćih Facebook stranica, kao i o najkvalitetnijim objavama na Facebooku

· Drap je razvio i sustav za monitoring društvenih mreža SocialSense koji pronalazi sve što se o ciljanim brandovima ili pojmovima piše i raspravlja na društvenim mrežama

Danas je na domeni www.socialsense.me Drap, zagrebačka agencija za promociju na društvenim mrežama pokrenula portal za analizu vrijednosti i usporedbu brandova na društvenim mrežama.

Na stranici postoji podjela na dvije cjeline:

Stranice – analiza vrijednosti domaćih Facebook stranica: po ukupnom broju fanova, dnevnom i tjednom rastu, ali ono što je možda najzanimljivije je lista prema interakciji, odnosno prema vrijednosti interakcije (interakcija podijeljena s brojem fanova). Ono što je veoma korisno je mogućnost jednostavne usporedbe više FB stranica, što omogućava usporedbu više konkurentskih brandova.

Statusi – dnevna i tjedna lista najuspješnijih statusa, odnosno onih s najboljom interakcijom.

SocialSense nam otkriva domaće favorite Facebooka: najveća stranica 24sata, najbrže rastuća dnevna i tjedna stranica Nije Darinka, Ante je!, stranice OK je OK! kao ona s najboljom ukupnom interakcijom i Petra Lidija Seveljevic kao ona s najaktivnijim fanovima.

Što se statusa tiče dnevni pobjednik je status na stranici OK je OK!, ispred reakcije Predsjednika Josipovića na prošlotjedno okupljanje u Splitu. Najuspješniji tjedni status je sa stranice Put oko svijeta.

Uz novu stranicu Drap je izradio i SocialSense monitoring alat kojim možete analizirati što korisnici misle o vašem brandu na društvenim mrežama. Sustav funkcionira tako da pretražuje društvene mreže i blogove, obavještavajući o pojavama odabranih ključnih riječi prema željenim svjetskim jezicima. Na taj način moguće je u realnom vremenu pratiti što ljudi misle o vama bitnim temama, što vam omogućava donedavno neslućene komunikacijske mogućnosti i izravan pristup krajnjim korisnicima.

drap d.o.o. je specijalizirana agencija za promociju na društvenim medijima. Pružaju potpunu uslugu od izrade kreativnih koncepata, do produkcije i oglašavanja.