Što je novo na blogu?

Goran Peuc: "Prodajem oglasni prostor na površini svojeg gipsa"


Goran Peuc, nas twitt doktor za dizajn i bajker pokrenuo je zanimljiv nacin oglasavanja, obzirom da biciklizam donosi i razne ozlijede, Goran je odlucio to iskoristiti za kreativnu kampanju za koju vjerujem da ce oglasivaci prepoznati potencijal. Ovakav nacin oglasavanja je vrlo povoljan obzirom na period a sto je najbolje, konkurencije nema u ovakom oglasnom prostoru. 

Kako kaze:
"Nesreće se događaju svaki dan, a ovakve ponude rijetko. Prodajem oglasni prostor na površini svojeg gipsa, na vanjskom i unutrašnjem panelu. Gips je iznimne kvalitete izrađen s ljubavlju u zagrebačkoj "Traumi". Bijele je boje, održavan i neoštećen. Pročitajte u nastavku koju korist imaju oglašivači i na što se ja obavezujem za vrijeme trajanja akcije."

Kako ovo zvuci vrlo zanimljivio odlucio sam mu postaviti nekoliko pitanja:


1. Pozdrav Gorane, za one koji te ne znaju (iako ne znam tko bi to mogao biti :) ) ukratko se predstavi svojim potencijalnim oglasivacima.
Pozdrav svima, ja sam Goran, radim kao dizajner u tvrtci Nivas. U slobodno vrijeme sam geek, biciklist, „bloger“, predajem po konferencijama i radionicama, šećem psa po šumi i kosim travnjak.

2. Ok sad kad znamo tko si, moze ukratko kako je doslo do gipsa? Sigurno mnoge zanima sto se dogodilo?
Malim prstom lijeve ruke (zglobom malog prsta) sam opalio po grani u prolazu dok sam biciklirao. Klasična nesreća, zbog toga i rade raštitne rukavice koje imaju na malom prstu i prstenjaku dodatnu zaštitu. Napukla mi je metakarpalna kost malog, to je ona u dlanu. Ništa strašno, nema pomaka kosti, samo napuknuće, no gips je tu da slučajno dok zarasta ne dođe do nekog udarca koji bi totalno slomio tu košćicu.

3. Sva sreca, ozlijeda nije strasna, stoga kako si dosao na ideju da svoj gips ponudis kao medij za oglasavanje?

Jedan od klijenata (neka ostane anoniman) je rekao „daj da ti lupimo žig na gips, da nas reklamiraš“ na što sam ja u sekundi osmislio cijeli plan, samo je zabljesnulo u glavi.

4. Sigurno ce ovo citati i neki marketing manageri, pojasni malo ROI koji vidis za sebe i za njih?

Realno, sama izloženost vizuala na gipsu u toku mojeg dnevnog života je manji faktor. Veći je faktor što će se po društvenim mrežama, blogovima a možda i ponekom portalu pojaviti cijela akcija kao neka ludost/zanimljivost. No, da ne zanemarimo, u uredu Nivasa se preko tjedna izmjeni dosta klijenata od kojih su neki zaista veliki. Uz to, po cijele dane sam vani u šetnjama, treba tog psa istrčat.

5. Da li je moguce promijeniti vizuale tokom kampanje? Primjerice par dana jedan proizvod, par dana drugi?


Ne, čisto zato što je zeznuto skidati sa gipsa boju. Možda bi se mogli dogovoriti pa da se korektorom pokrije stari vizual pa stavi novi, no radije bih preskočio tu mogućnost i jednostavno vizual koji se stavi – ostaje tu do kraja. Samo još jedna napomena, na gips možete staviti bilo kakvu poruku, nije nužno da to bude samo logo. Adresu vaše stranice? Poruku sinu moreplovcu? Sve je OK, osim naravno zakonski reguliranih stvari (poruke mržnje, klevete, itd...). Ah, da, da se odmah ogradim, molio bih bez političkih poruka.


6. Eto, hvala ti na odgovorima, podijelit cu i ovdje specifikacije kampanje, a tebi zelim brz oporavak (iako to mnogi oglasivaci mozda i ne bi zeljeli).


Hvala =)


Kampanju mozete pogledati na:

Kontakti

Twitter: @gpeuc
Email: goran@nivas.hr

UPDEJT

Nakon cca 1h sto smo objavili,Goran Peuc je javio kako je oglasni prostor prodan:


Cestitke i jednima i drugima! :)