Što je novo na blogu?

Gost na blogu: Siniša Gavrilović - Vaš novi najbolji prijatelj je Google+Jedna od onih društvenih mreža koje se neće pitati što korisnici učinit za nju već će prvo sama pokušati učiniti nešto za korisnike. Parafraze na stranu, sukob Google-a i Facebooka oko društvenih mreža kao i puno puta do sada je pokazao istinitost pravila "zavadi pa vladaj".

I ovoga puta profitirati će korisnici, doista kada imamo dvoje ili više ponuđača pojedine usluge tada standard usluge raste a njezina cijena pada.

Budući da je Facebook, zamišljen kao "alat na kojem možete ispričati svoju životnu priču" već dorađen do krajnjih granica trivijalnost zadatak koji si je Google uzeo na leđa nije nimalo lak.

Doista, kako uopće konkurirati Facebooku ? Sa čime ga uopće možemo napasti ?

I tako dok se na stolu u Google HQ već polako hladila kava, a broj zabrinutih lica počeo opasno rasti netko je sramežljivo rekao "A da opet pokušamo na isti način?"

Na koji to način ?

Sjetimo se kako je Google prvo pravilno prepoznao kao važne a potom i pridobio Webmastere na svoju stranu. Oni su mu trebali kako bi što više ljudi počelo koristiti njihovu tražilicu. Dali su im opcije ugradnje tada najboljeg search engina u svoje sitove. Odjednom su ti sitovi imali funkcionalnosti koje njihova konkurencija nije imala. Pa je onda i konkurencija napravila isto, također ubacila google search box u svoje sitove.

No to nije bilo dosta pa su im svima zajedno i konkurenciji i nekonkurenciji dali priliku da zarade novac prikazujući Google oglase i jedna velika ljubav je rođena.

Sada se ista stvar ponavlja.

Opet će korisnici prihvatiti cijelu stvar prvenstveno iz koristi koje od cijele stvari i imaju. Ovaj je članak prekratak da bi mogao opisati što sve google + nudi kako bi pridobio korisnike na svoju stranu no predstaviti ću Vam jednu stvar.

Sigurno znate da se google oglasi mogu pokazivati i u Gmail računima . Znate ono kada se na desnoj strani od maila koju upravo čitate pojavi oglas za nešto vezano uz ono što čitate.Kontekstualno do boli... i malo Orwellovski ali što je tu je

Sad zamislite kada bi na mjestu broj 1, znači iznad samih oglasa mogli nekako ugurati svoj sadržaj. Zar to ne bi bilo super pogodno za oglašavanje. 


A može se ....

Ukoliko se aktivirate na Google+ mreži tada ćete prilikom čitanja i odgovaranja na nečiji gmail mail (da baš mora biti mail oblika ime@gmail.com) vidjeti i njezin zadnji Google+ post iznad svih oglasa .Tako dodatno možete promovirati samog sebe, možete napraviti profil stranicu tvrtke pa promovirati nju. Što sve možete raditi sa newsletter kampanjama ostavljam Vama na volju, ali zapravo je samo mašta granica.

Koliko će ovaj potez popularizirati korištenje Google+ mreže može i sami zamisliti. A želite li naučiti kako pravilno koristiti Google+ kao internet marketinški alat posjetite stranice eEdukacija.com i prijavite se za prvi ikad održani google plus seminar na ovim prostorima i šire.

Siniša Gavrilović