Što je novo na blogu?

DRMA: Hrvatska udruga community menadžera


Prije pocetka blog posta, svim kolegama koji se bave community managementom, zelim sretan Community Manager Appreciation Day. Sada se sigurno pitate sto je DRMA? Odnosno DRAMA?! Ovisi kako se cita :). Pa ukratko, DRMA je Hrvatska udruga stručnjaka za komunikaciju na društvenim mrežama. Prije nekog vremena okupilo se par nas koji se bavimo ovim zanimljivom poslom, Barbara Slade, Davor Runje, Vinko Mojitc i Ilija Brajkovic. Cilj pokretanja Udruge je zapravo bio jednostavan, prvo da se pobrojimo, tko sve od nas u Hrvatskoj radi ovaj posao, zatim da pobrojimo agencije koje se time bave i na kraju da se okupimo kako bi relativno novo i mlado zanimanje profesionalizirali na nacin da se prestane imati percepcija community managera kao osoba koje cijele dane vise po Fejsu ili osobe koje nabijaju broj lajkova.

Da ne duljim previse, prenosim PR koji je lijepo srocila Barbara Slade:

Dolazite li na osnivačku  skupštinu udruge community managera, a niste iz Zagreba, imate besplatan smještaj u novom hostelu u centru Zagreba!

Hrvatska udruga stručnjaka za komunikaciju na društvenim mrežama DRMA poziva sve community managere u Hrvatskoj da se pridruže prvom službenom okupljanju 23. siječnja 2012. godine, u prostorijama Chillout hostela na zagrebačkom Britancu, s početkom u 20 sati, kako bi zajedno obilježili nastanak udruge i svjetski dan community managera.

Community manageri, odnosno stručnjaci za komunikaciju na društvenim mrežama DRMA, službeno će se okupiti kao udruga prvi put 23. siječnja 2012. godine, na dan kada se u svijetu treću godinu zaredom obilježava Community Manager Appreciation Day 2012, kako bi pokazali da i Hrvatska prati svjetske poslovne trendove te da kao udruga educiraju sve potencijalne poslodavce i posloprimce, ali i da uspostave standarde u svom poslu.

Posljednjih godina sve traženiji poslovi community managera u marketinškim agencijama, ali i većim tvrtkama, razlog su zašto su petero istaknutih stručnjaka u ovoj branši potaknuli osnivanje udruge u koje žele pozvati sve koji se bave tim poslom kako bi zajedno pomogli u podizanju svijesti o svim elementima posla kojeg obavljaju i registraciji istog na zavodu za zapošljavanje.

“Sama ideja osnivanja Hrvatske udruge stručnjaka za komunikaciju na društvenim mrežama pojavila se tijekom prošle godine kada smo započeli razgovor oko zajedničkih edukacija na polju društvenih mreža. Cilj DRMA-e je profesionalizirati posao stručnjaka za komunikaciju na društvenim mrežama i uvesti potrebne standarde kako bi tržište dobilo što kvalitetniju uslugu. Također pozivamo sve tvrtke koje se bave uslugama marketinga i komunikacija na društvenim mrežama da nam se priključe. Kako se radi o vrlo srodnom zanimanju sa odnosima s javnošću i marketinga, vjerujemo u izvrsnu suradnju sa domaćim PR i marketinškim udrugama. Od udruge možete očekivati veliki broj aktivnosti na poljima: edukacija, seminara,stručnih okupljanja i konferencija. Nadamo se povezivanju sa kolegama u susjednim državama,“  poručuju osnivači udruge  Željko Riha, Ilija Brajković, Davor Runje, Vinko Mojtić i Barbara Slade.

Pridružite se prvom okupljanju udruge DRMA čak i ako živite izvan Zagreba, jer su vam osnivači organizirali besplatan smještaj s ponedjeljka na utorak u hostelu gdje se druženje održava! Sve što je potrebno jest potvrditi svoj dolazak na e-mail kontakt@drma.com.hr te napisati ukoliko vam je potreban smještaj!


Službena stranica: http://www.drma.com.hr/
Hashtag za praćenje: #CMAD i #CMTweetup


Stoga, vjerujem da ste dobili dojam sto zapravo zelimo. Vjerujem da ce mnogi naci koristi iz ovog okupljanja a i nadam se da ce Udruga pomoci mladima koji bi zeljeli iskusiti ovaj posao da se upoznaju sa svim manama i vrlinama koje Community Managerski posao donosi.

Takodjer se nadam i izvrsnoj suradnji sa Vladom RH koja je vec aktivna na drustvenim mrezama, te srodnim udrugama poput HUOJ.

Hvala i medijima koji su prenijeli vijest:

Netokracija - http://www.netokracija.com/drma-hrvatska-udruga-community-menadzera-22530
zimo.com - http://www.zimo.co/2012/01/22/drma-organizira-prvo-sluzbeno-okupljanje-community-managera-u-hrvatskoj/
24sata - http://www.24sata.hr/internet/osnivaju-udrugu-community-manageri-danas-slave-svoj-dan-250851

Kao i svima ostalima.

Posebna zahvala i Chillout Hostelu koji ce nas lijepo ugostiti - http://www.chillout-hostel-zagreb.com/

Za kraj izvrstan clanak Nebojse Grbacica http://www.netokracija.com/dan-community-drma-ptice-22576/comment-page-1#comment-17360