Što je novo na blogu?

@VladaRH: "jadni splicani"


(foto by index.hr)

Prvi veci fail na Twitteru by @VladaRH dogodio se potaknut jos vecim fail razgovorom Nevenke Becic na Dnevniku Nove TV u srijedu 08.02.2012. Naime Nevenka (Kerum seka) je bila opet u elementu oko snijega i Splita i upravo negdje u tom trenutku, ekipa on-line team-a Vlade RH je slucajno tvitnula "jadni splicani" . Sto je po meni zapravo pobudilo dva osjecaja, prvi, ok, nisu si smijeli dopustit takav fail u komunikaciji, s druge strane, zao mi je sto su poslije demantirali, jer su zapravo rekli ono sto cijela normalna (psihicki normalna) nacija sa IQ-om vecim od trenutne vanjske temperature misli: Gledamo Nevenku Becic i Keruma i pomislimo, o fakat jadni splicani s njima dvoje. Kao sto su mnogi gledali nas purgere i naseg Bandica a.k.a. betmena i rekli, omg jadni ti purgeri s Banditosom. 

Twitt se ubrzo prosirio Facebookom i Twitterom, jer jednom kada twitt ode u bespuce timelinea, tesko ga je kontrolirati:

Reakcija Vlade RH s Twittera odmah nakon intervjua Kerumove Seke na Novoj :D /// via @dalmatin - na FB podijelio - @msrsan 

Naravno, Index.hr je prvi reagirao sa clankom - http://www.index.hr/vijesti/clanak/dok-je-nevenka-becic-gostovala-na-televiziji-vlada-rh-napisala-na-twitteru-jadni-splicani/598227.aspx pa je jucer nastao cijeli mali hype oko svega. Podijelila su se misljenja, treba li doticni CM dobiti otkaz, treba li Vladi RH ovakvo komuniciranje i na kraju, kako zapravo Vlada RH komunicira na drustvenim mrezama.

I tako ovaj fail mozemo sagledati iz dva ugla - politickog i community managerskog. Politicki je zapravo po meni sasvim simpatican, imati Vladu koja ce reci ono sto nacija misli, je sasvim ok, posebice ako demokratski volim reci da bi Vlada trebala biti by the people and for the people. Takodjer, licemjerno je da smo do sada sutili, trpili HDZ 8 godina, trpili Sanadera, Kosor, Milinovic, Kalmeta,Bebic, Šeks itd.. da bi sada bili jako glasni i vazni i trazili otkaze radi ovog tvita. Pitam vas, gdje ste bili prije 2 mjeseca? Da li ste bili na prosvjedima, napravili nesto za promijene? Ne kazem da je Kukuriku Vlada savrsena, naprotiv, ako se ne rijese Cacica, Pusic i ostalih zatrovanih, bojim se da nece dozivjeti kraj mandata, a HDZ se pregrupira i mogao bi udariti jaci nego ikada. Stoga, politicki gledano, moze proci, niti je Vlada RH postavila N.Becic i Keruma u Splitu, niti ih moze smjeniti, no moze reci on sto nacija osjeca.. ipak, ovo je nacija od 4.5 mil. stanovnika, samo za usporedbu New York Urban area ima 18 mil. stanovnika, pa si sad zamislite cime tocno Vlada RH upravlja.

Onaj community management ugao je totalno fail. No budimo realni, svi mi koji se bavimo community managementom, barem smo jednom failali i nesto postali sa krivog accounta. Tko radi, taj i grijesi, a mene su nekako odgojili da vise cijenim ljude koji rade, pa makar i ako grijese, bitno je da se greske ne ponavljaju. Osobnog sam misljenja da nisu trebali napraviti onako lame ispriku vec jasno reci, gle, ispricavam se, krivi acc, and life goes on. Nije to prva a vjerujem niti zadnja pogreska. Takodjer, veci fail je sto se @VladaRH bas ne snalazi s kritikama i sugestijama. Kada je zezancija, onda je zezancija, kada su ozbiljne teme koje napadaju Vladu RH, ona se povlaci. Na tome se jos treba poraditi, sva sreca imamo dobre case study-e u nasoj okolici, primjerice vlada Crne Gore o kojoj sam pisao na blogpostu Izbori 2.0.

Stoga, life goes on, greske se dogadjaju,na greskama se uci, iako nisam vjernik, znam da je grijesiti ljudski, kao i oprastati.

Jucer sam kod novinarke Ivane Ivanda iz Nove TV gostovao sa komentarom za Dnevnik Nove TV gdje sam izmedju ostalog kazao:

Dogodila se pogreška osobi koja vodi account Republike Hrvatske. To je jednostavno greška koja se nije smjela dogoditi', rekao je community manager Željko Riha. Grešku su odmah priznali i objasnili što se dogodilo.


Cijeli prilog mozete pogledati ovdje: http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/otkrivamo-tko-je-napisao-jadni-splicani-na-vladinom-twitteru.html