Što je novo na blogu?

[NAJAVA] Moj vikend u Citroen C-Zero


Svi koji me poznaju malo bolje, znaju da sam totalno lud za elektricnim i hibridnim vozilima, pa je onda vjerojatno i logicno bilo da isprobam Citroen C-Zero, elektricni automobil iz Citroena. Ovaj tekst pisem kao najavu jer cu se preko vikenda voziti i testirati ovaj zanimljivi gradski autic. Citroen C-Zero je zapravo Francuska verzija Mitsubishi i-MiEV-a, a radi se o manjem gradskom automobilu dimenzija rekao bih Citroena C1, znaci automobila koji bez problema moze voziti 4 odrasle osobe. Sto se tice automobilistickih podataka, C-Zero ima maksimalnu brzinu od 130 km/h, od 0-100 km/h dolazi u 15-tak sekundi a elektricni motor ima snagu od 64 KS.

Za punjenje mu u prosjeku treba 6 sati (ukoliko ga punite kod kuce na uticnicu od 220 V) a ukoliko ga punite preko brze punionice, 80% kapaciteta mozete napuniti za 30 minuta. S jednim punjenjem ovisno o rezimu voznje, mozete proci od 130 do 150 km.


Plan mog druzenja sa C-Zero  je zapravo jednostavan, osim sto cu proci Zagreb i okolicu, najvise cu se osvrnuti na nacin punjenja a to cu izvesti u dvije varijante:

1. Punjenje kod kuce preko produznog kabla preko noci
2. Punjenje u Energetskom institutu Hrvoje Požar koji ima jedini električnu punionicu dostupnu gradjanima

Do kompletnog testa, predlazem vam da posjetite ove linkove:

Citroen C-Zero http://www.c-zero.citroen.com/#/hr/moj-ivot-u-c-zero
Energetski institut Hrvoje Požar http://eihp.hr/
E-Mobilnost http://www.e-mobilnost.hr/

Takodjer ako me ne pratite na twitteru @zriha , pocnite me pratit jer cu i twittati pod #czero