Što je novo na blogu?

[INFO] Ja sam Content & Community Manager @Farmeron zovite me Loudmouth Cowboy

(Na slici je ekipa Farmerona - bez mene :) )


Danas je dan velikih vijesti, domaca startup tvrtka Farmeron iz Osijeka dobila je 1.4 milijuna dolara investicije, i mene :D . Nisam direktno povezan sa samom investicijom, no eto slucajno se dogodilo da smo u isto vrijeme odlucili objaviti ove dvije informacije. Prije cca 7 dana prijavio sam se na natjecaj za Content & Community Managera u Farmeronu. Nakon kratkog istrazivanja o samom Farmeronu i ekipi koja je tamo, odlucio sam se prijaviti i postati dio team-a Farmerona. Do toga ne bi doslo da mi draga prijateljica Marina Motika (pratite je @mmotika) nije ukazala na natjecaj.

Nedugo nakon toga, javio mi se Matija Kopic, CEO i osnivac Farmerona, te smo nakon ugodnog i dugog razgovora, jednostavno otkrili da imamo istu viziju i dijelimo iste ideje. Tada je rekordno brzo stigla ponuda iz Farmerona koji nisam mogao odbiti, prihvatio sam izazov preseljenja u Osijek i Farmerona.

Sto je  Farmeron? 

Kratko i jasno, Google Analytics za Krave :) ,  odnosno izvrstan analiticki alat za pracenje proizvodnje na jednoj farmi. Stocarstvo sigurno ulazi u 21. stoljece, a sada ima i izvrstan analiticki alat. 

Vise informacija o samom Farmeronu mozete pronaci na www.farmeron.com te blogu http://www.farmeron.com/blog/ kao i na izvrsnim Netokracija clancima:

Kako je Farmeron na londonskom Seedcampu preživio predstavljanje pred 90 vodećih investitora i mentora: 

TAG nakon Tweetdecka i Bit.lya želi investirati u regionalni Vox.io i Farmeron (kojem je GrabCAD prepustio 25 tisuća eura):

Techcrunch izabrao hrvatski Farmeron kao jedan od najzanimljivih startupa američkog inkubatora 500 Startups:

Farmeron dobio investiciju od američkog fonda 500 Startups Davea McClurea: sele se u Silicijsku dolinu!:

Matija Kopić, suosnivač Farmerona: Kako je ‘Facebook za krave’ obišao Silicijsku dolinu te postao uspješan svjetski startup:

Kako je Farmeron na londonskom Seedcampu preživio predstavljanje pred 90 vodećih investitora i mentora:

Eto, informacije su tu, pred menom je sada da se spakiram i put prema Osijeku. Nakon dugo vremena iskreno sam sretan i vjerujem u ovaj projekt. 

Stoga dragi citatelji, kako to vec biva, start follow @farmeron :) 


Edit, poznati Sinisa Marekovich na temu mog odlaska u Farmeron (na slici sam sa djevojkom @kanapejic)


Preporucam da ga pratite i na twitteru - @smarekovic

Sinisa, Simke, od srca ti hvala! :)