Što je novo na blogu?

Kako je BonBon uzeo Tele2 korisnika na Twitteru


Dolazak mobilnih operatera na Twitter vise nije neka novost, naprotiv, to je potreba. A nakon pionira poput HT-a, Amis Telekoma i BonBon-a pojavio se i Tele2 kojis mo docekali sa iznimnim zadovoljstvom. Nazalost prije aktivnog koristenja Twittera, Tele2 ga je koristio kao feed za objavu Facebook objava, sto se naravno niti u jednom slucaju ne radi. T-HT sam osobno pohvalio nakon sto sam imao malu krizu s njihovim racunom i koji su izvrsno rijesili te opravdali svoje prisustvo na Twitteru kao komunikacijskom kanalu. http://www.zeljkoriha.com/2010/11/8-mb-i-t-mobile-u-drustvenim-mrezama.html

Osobno smatram da je Vodafone UK postavio standarde komunciranja jednog telekom operatera na Twitteru. Osim sto imaju personaliziranu komunikaciju, takodjer imaju i vrlo kvalitetnu podrsku korisnicima kao i odgovore na upite. Meni su osobno pomogli kada sam putovao za London.

Sigurno vas zanima kako je BonBon uzeo korisnika Tele2 na Twitteru?

Sve je krenulo twittovima nase poznate twitterasice @ana_esplanada koja kao Tele2 korisnik nije bila zadovoljna uslugom Tele2. Uhvatio sam jedan njezin twitt i iz zezancije twittnuo:

"Nasa  po  kao sto mi po :) cool hehe :) sva sreca, Ana mozes odabrat i drugog operatera. :)"

te osobno preporucio BonBon mrezu kao alternativu, obzirom da sam sam na njih nedavno presao i potpuno sam zadovoljan uslugom koju pruzaju i podrskom na drustvenim mrezama sto mi iznimno odgovara. I tada je krenula konverzacija:


Naime direktno pod nosom kako bi rekli, BonBon je krenuo u ofenzivu kako bi Anu pridobio da predje sa Tele2 na BonBon. Ovo je prvi takav primjer koji je meni poznat u kojem je konkurent krenuo direktno u akviziciju novog korisnika.Da se razumijemo, ekipa koja radi Tele2, radi ga izvrsno, a preporucam da procitate i izvrstan blog post na portalu Netokracija nove community managerice Tele2 -http://www.netokracija.com/novi-cm-twitter-tele2-29822 . Radi se o twitterasici nadimka @cyberkoza

Iz ove danasnje situacije mozemo izvuci par pouka, prva je, bili vi na drustveni mrezama ili ne, ovakve stvari vam se mogu dogoditi, stoga vise nije pitanje da li ste na drustvenim mrezama,nego kako ih koristite. Druga je pouka, ukoliko imate stroge korporativne standarde komuniciranja, za drustvene mreze morate stvoriti potpuno nove standarde, inace cete lose zavrsiti.

Da li je Ana presla na BonBon, iskreno ne znam, na njoj je da odluci koji joj operater ima bolju uslugu.