Što je novo na blogu?

Zasto je dobro da se prijavite za rad u ZIP inkubatoru


Zagrebacki Inkubator Poduzetnistva objavio je natjecaj za rad u ZIP inkubatoru. Sto je zapravo ZIP inkubator donosim vam u nastavku teksta. No zapravo prvo cu ukratko napisati zasto je dobro prijaviti se na ovaj natjecaj. Naime svaki startup u svojim pocecima ima osnovne probleme, mjesto za rad. Kako kaze ona stara, bez alata,nema zanata, a u ICT segmentu, za posao vam treba internet konekcija, racunalo i mjesto za rad. Upravo to ZIP nudi mladim startupovima, mjesto za rad na privremeno vrijeme do 9 mjeseci, taman da stanu na noge, razrade ideju, naprave prototip i pronadju investitora.

Nadam se da ce ovakvih inkubatora biti u svakom gradu nasem nam lijepe Republike Hrvatske, a da ce se u kreiranju inkubatora aktivirati i tzv. vodeci u ekonomiji Hrvatske, poput Agrokora. Za sad, inkubator postoji samo u Zagrebu.

ZIP (Zagrebački inkubator poduzetništva) neprofitna je udruga osnovana s ciljem promicanja startup kulture i izgradnje infrastrukture nužne za brži i kvalitetniji razvoj startup projekata u Hrvatskoj i regiji.

Osnovni plan aktivnosti udruge ZIP definiran je programom "Startup Croatia" - sveobuhvatnim programom kojim se žele izgraditi i pokrenuti oni elementi startup ekosustava koji su uobičajeni u vodećih tehnološkim centrima (London, Berlin, Pariz, Tallinn i drugi) a nedostaju u Zagrebu, Hrvatskoj i jugoistočnoj Europi.

ZIP inkubator ujesen će primiti 5 startup timova kao svoje “stalne korisnike”. Bit će i veći broj “povremenih korisnika”, ali ovom prilikom pozivamo timove koji se žele “udomiti” u ZIP inkubatoru da nam se prijave sa svojim kandidaturama. Vaše prijave će ocjenjivati tim koji čine predstavnici udruge ZIP i Sveučilišta u Zagrebu. Pet najinovativnijih, najzanimljivijih, 5 timova koji pokažu potencijal da iz ZIPa krenu na globalno tržište i osvoje ga najesen će u ZIPu početi s radom.

Vjerojatno i sami razumijete koliko će rad u ZIPu biti presudan za uspjeh vašeg projekta. No, ako to slučajno već i sada ne znate - nema brige. Kliknite ovdje i doznat ćete zašto želite da ZIP bude točka iz koje ćete krenuti osvajati svijet!

Kako se prijaviti? Vrlo jednostavno: ovdje su upute za prijavu. Pročitajte ih pažljivo, ispunite ih jasno i precizno. Imajte na umu da je vama možda savršeno jasno zašto je vaš projekt sjajan i briljantan, ali ako to niste u stanju jasno opisati u prijavi... Kada ispunite prijavu, prije nego nam ju pošaljete preporučujemo da ju pokažete kolegama, prijateljima, mami i tati. Ako njima ne bude jasno što ste opisali, sasvim je moguće da niti naš ocjenjivački tim neće biti impresioniran.

Za vise informacija, javite se ekipi ZIP inkubatora na Facebooku - https://www.facebook.com/ZIPZg ili ih zapratite na twitteru - http://twitter.com/ZIPZg