Što je novo na blogu?

Kako nas borci uce dobrom koristenju drustvenih mreza

Svakome tko prati borilacke sportove nije potrebno posebno objasnjavati sto znaci UFC (Ultimate Fighting Championship), trenutno UFC je rekao bih najveca MMA organizacija na svijetu. No da bi se doslo na to mjesto, potrebno je puno rada, ulaganja te entuzijazma, a najveceg entuzijazma ne nedostaje kod predsjednika UFC-a, Dane Whitea. Danas mozemo reci da su PRIDE i Strikeforce bili zasluzni kao organizacije da promoviraju MMA koncept natjecanja, no UFC je onaj koji je uzeo slag na kraju price.

Osim PPV koncepta koji omogucava UFC-u dobru gledanost i zaradu, sponzori su oni koji diktiraju koliko ce novaca biti za turnire. PPV koristim cesto kada su UFC-ovi turniri i nemam mogucnost gledanja Fight Channela, putem PayPal-a platim event i u odredjeno vrijeme gledam, korisno i jednostavno.

No da se vratim na drustvene mreze. Na sluzbenim stranicama UFC-a svaki borac ima opsezan profil koji izgleda ovako:Uzeo sam za primjer Caina Velasqueza, prvaka u teskoj kategoriji. Kao i svaki borac, i Cain mora aktivno voditi svoj twitter profil:


A mozete ga praiti ovdje: https://twitter.com/cainmma

Dana White je izvrstan primjer ostalima, osim sto aktivno koristit twitter, poceo je raditi i video blogove kao inside pogled na UFC organizaciju.

Pa tako i dijeli karte svojim twitter followerima:
Vrlo je velik fan komunikacije na twitteru pa se tako pojavio i u sluzbenom Twitter videu:

Ono sto je zasigurno pohvalno u slucaju Dane White je to da on to radi sam, pa su poruke personalizirane.
Kao sto sam napomenu, Vblog je jedan od izvrsnih nacina komunikacije s fanovima, pa preporucam da pogledate jedan Vblog od Dane White:
Ovo je tipican primjer dobrog video bloga, koji sadrzi snimke iz ruke i tehnicki su u hodu, iako se ne treba zamarati s time da ovo nisu pomno smisljeni scenariji. 
YouTube kao dobar kanal za promociju je otkrio i Alistair Overeem, nadam se novi UFC prvak svijeta Osim sto je aktivan na twitteru @Alistairovereem odlucio je sa svojom ekipom napraviti serijal dokumentaraca The Reem u kojoj zapravo dobivamo prvi puta pogled na zivot i trening profesionalnog borca.
Produkcija je vrlo kvalitetna, cak i za YouTube standarde, no upravo zato garantira dobru promociju Alistaira Overeema. 
Sa sigurnoscu mogu reci da je UFC jedan od lidera u komunikaciji na drustvenim mrezama. Svi koji su vezani za ovu organizaciju su vrlo aktivni na drustvenim mrezama, jer upravo tamo se nalaze njihovi potencijalni fanovi i na kraju krajeva PPV gledatelji. 
Stoga slobodno zapratite UFC kanale komunikacije:
https://twitter.com/ufc
https://www.facebook.com/UFC
https://plus.google.com/+ufc/posts
Bez obzira da li ste fan ili zelite vidjeti kako se rade drustvene mreze. :)