Što je novo na blogu?

Test: Audio-Technica AT-LP120-USB


Sve je krenulo mojim tatom koji me zarazio dobrom glazbom. Od kad znam za sebe imali smo kod kuce kolekciju gramofonskih ploca i vrlo dobar gramofon. Danas je veci dio te kolekcije gramofonskih poloca kod mene, nazalost tati je ostao onaj manji dio. Svoju sam ljubav prema glazbi prenio na tehnologiju koju obozavam. 

Tada je dosao moj dragi prijatelj Nebojsa Ugljesic koji pise vrlo kvalitetan blog i preporucam -Tooloud.co da ga citate svakodnevno, i zarazio me na audiofilski nacin, Nebojsa kao vrstan audiofil, od mene je napravio mladog i jos zelenog ali sretnog audiofila. Prvi korak je bio da me opremi s kvalitetnom opremom -  Pioneer A-333 pojacalo, CD - Sony SCD-XB790 playerFocal Chorus 706 zvucnici. Red je bio da dodje u plan i kvalitetan gramofon. Dugo sam gledao model od Audio-Technice  - AT-LP120-USB, bio mi je dosta papren cijenom, pa sam cekao da dodje dobra prilika.
Zahvaljujuci Damiru Lazarevicu iz Sonus Arta, stigla je prava prilika te sam ubrzo postao sam sretnim vlasnikom Audio Technice AT-LP120 USB. Da vas ne gnjavim sa tehnickim podacima, vecinu mozete pronaci na ovom linku. Ono sto novog vlasnika ceka kada preuzme ovaj gramofon, je slaganje, sto je predstavljalo izazov koji sam s gustom preuzeo.Stoga opremio sam se sa svime sto je potrebno i zahvaljujuci YouTubeu, pronasao setup video.


Video:

Uz prvi dobar setup, i testnu gramofonsku plocu, zvuci na Focal Chorus 706 zvucnicima su bili predivni. Instalirao sam i aplikaciju koja dolazi uz gramofon, naime dodatak USB znaci da AT-LP120 dolazi sa USB kablom i softwareom, te putem racunala mozete stvarati audio kopije svojih gramofonskih ploca, sto imam u planu u skorijoj buducnosti.

Kako je zvucalo prvi puta:

Par fotografija:
Sto reci za kraj, kao sto cujete/vidite, gramofon izgleda vrlo kvalitetno, napravljen je kvalitetno i producira kvalitetan zvuk. Naravno zvuk ovisi i o ostalom sistemu koji imate, a meni je u planu sada pribaviti novije pojacalo. 
Audiofilske savjete potrazite kod Nebojse na blogu www.tooloud.co a susretljiv je i na Twitteru - @aqua_room  
Sonus art preporucam kao dobro mjesto za shopping - www.sonusart.hr a i aktivni su na drustvenim mrezama, mogu preuzeti dio zasluge za to i na sebe. :)  Facebook - facebook.com/sonusart i Twitter - @Sonusart
Ostavljam vas uz moja dva prijedloga glazbe za ovakav setup:
i domacu nam Zanamari i J'Animals: