Što je novo na blogu?

YouTube Farmeri


Moj posao u zadnjih nekoliko mjeseci  (Content & Community manager u Farmeronu) mi je omogucio da se upoznam s farmerima na sasvim novi nacin. Svaki dan pratim farmere diljem svijeta, citam njihove tweetove, blogove, pregledavam YouTube kanale i Facebook statuse.  Ono sto sam otkrio u ovih nekoliko mjeseci je da farmeri sve vise i vise krecu u proaktivnu komunikaciju kako bi educirali javnost kako se proizvodi hrana.

Sredstvo edukacije, odnosno pokazivanja javnosti sto farmeri zapravo rade, i kako nasa hrana dolazi na nas stol, je internet, tj. drustvene mreze. Od tuda krecu razne #agchat komunikacije i zapravo cijeli taj agchat community o kojem sam pisao i na Farmeron blogu.

YouTube je druga najposjecenija trazilica na internetu. Kao vazan medijski servis, YouTube je takodjer vazan i za SEO, jer samo indexiranje i koristenje dobrih keyworda poboljsava rezultate na Googelu.  Ne smiijemo zaboraviti kako je YouTube isto tako i drustvena mreza, s puno komentara i komentatora.  Kvaliteta videa? ,YouTube je video servis koji podnasa razne video formate, ne treba sve biti snimljeno kamerom, a uz danasnje smartphone telefone sposobne snimati 720p ili 1080p HD formate, zbilja u nekoliko koraka mozete podijeliti svoj video sa svima.

I tako je krenulo do raznih videa od farmera, pa sam odlucio sumirati ovdje neke hitove koji su se dijelili u zadnjih pola godina a i vise.

Jedan od pionira je Gilmer Dairy farma i Will koji je snimio ovaj zanimljiv video:Will Gilmer predstavlja svoju Gilmer dairy farmu, zapravo daje uvid u jedan dan na farmi muznih krava:
Gilmer Dairy Farm posjetite na ovom linku http://www.gilmerdairyfarm.com/


Jedan od hitova je bio i video koji pokazuje kako su muzne krave sretne sto je stiglo proljece i izlaze iz svojih zimskih prostorija:

Kraj 2012. godine oznacio je i Harvest Time, pa su i tome farmeri posvetili svoje vrijeme:

I onda dolazimo do pravih ambasadora farmera u SAD-u, tu je mladi Lil Fred, mladi farmer koji je snimio obradu "Farm it Maybe":Lil Fred vodi uspjesan Facebook fan page - https://www.facebook.com/LittleFred2008 i Twitter account - https://www.twitter.com/LittleFred2008.

Sada dolazimo i do pravih hitova prosle godine, The Peterson Farm Boys koji su snimili dva videa:

I'm Farming and I Grow ItTe obradu PSY-a Gangnam Style:The Peterson Farm Boys mozete takodjer pronaci na Facebooku - http://www.facebook.com/petersonfarmbros i Twitteru - @gregpeterson33 @npete16 @kmerle7


Zatim su krenule akcije poput "World without farmers":Te zadnja akcija #FarmVoices gdje se zapravo mobilizira Farmere da se pokrenu i krenu s komunikacijom prema javnoscu o proizvodnji hrane:Jedan takav video napravljen je kao odgovor raznim aktivistima za prava zivotinja o "uzasnim" uvjetima na farmama muznih krava:

Undercover dairy farm video:Kanada je napravila edukativan video o njihovom mlijeku:
Kao sto vidite, YouTube je vrlo snazan alat u promociji rada farmera, stoga ovu seriju videa cu zavrsiti sa izvrsnom reklamom od RAM-a pustenom na Super Bowlu i koja je preko 10 milijuna pregleda na YouTube-u dobila u nekoliko tjedana:
p.s. sad su se i rancheri motivirali, i nedavno snimili svoj music video:US farmeri nam mogu biti izvrstan pozitivan primjer kvalitetnog koristenja YouTube-a u svrhu promocije.