Što je novo na blogu?

Druzenje sa Sony BM10 bluetooth music receiver


Nakon sto me Nebojsa potpuno zarazio glazbom, odlucio sam tu i tamo isprobati nesto novo. Sto se tice hard core audiofilskih informacija, preporucam da posjetite Nebojsin blog - tooloud.co
Zainteresirao me novi Sony BM10 bluetooth music receiver, pa su mi ga dobri ljudi iz Sonya ustupili na test. 
Prije samog testa, audio sustav na kojem sam testirao Sony BM10 je - Pioneer A-333 pojacalo, Musical Fidelity M1DACFocal Chorus 706 zvucnicima. Glazba je dosla u .flac formatu sa Nexus 7 tableta.


Glavna vijest oko Sony BM10 je svakako njegova dalekometnost, naime, standardni Bluetooth music receiveri funkcioniraju do 10 metara, no novi BM10 radi do nevjerojatnih 100m. Uz to Sony BM10 ima aptX audio poboljsanje, sto znaci da zvuk dolazi puno cisci nego preko Bluetooth SBC ili AAC-a. Takodjer tu je i NFC koji radi izvrsno, sto se vidi i na videu. 

Sony BM10 se moze upariti sa cak 8 uredjaja. Dizajnom Sony BM10 izgleda prelijepo, uklapa se u razne oblike hifi komponenti, napravljen je minimalisticki, skoro kao da je Apple imao prste u dizajnu. 


Sto se tice povezivosti, BM10 je opremljen sa RCA izlazima, 3.5 mm audio izlazom te microUSB utorom za punjac. BM10 sam spojio na DAC, i preko DAC-a zvuk je isao na pojacalo. 

Ostalo pogledajte i poslusajte u videu:

Sony BM10 mi se iznimno svidio, toliko da sam se jedva rastao od njega. Na srecu nije skup, Amazon ga ima po cijeni od 70-tak USD, sto nije strasno.