Što je novo na blogu?

Zašto pišem ovaj blogNeki dan netko mi je postavio zanimljivo pitanje: "Zašto pišeš blog?". Malo sam zastao, i krenuo razmišljati, na prvu nisam imao odgovor, zapravo, odgovor na ovo pitanje nisam pronašao, pa sam odlučio napisati zašto pišem ovaj blog s nadom da ću sam sebi odgovoriti na to pitanje.

Prvi članak napisao sam na ovom blogu 02.05.2010. godine s nazivom "Pozdrav svima". Tu sam već pokušao odrediti teme o kojima ću pisati, malo politike, malo PR-a, malo marketinga, no 5 godina kasnije, nisam samo ostao na tim temama, pisao sam testove, putopise, reportaže, intervjue. Na području marketinga na društvenim mrežama, dijelio sam svoja vlastita iskustva i poglede na razne trendove koji su stizali na naše prostore.

Zašto sam počeo pisati ovaj blog? 

Pitanje koje se provlači dok razmišljam i tipkam ove riječi. Aktivno sam pisao na pollitika.com i poželio sam taj sadržaj objavljivati na vlastitom prostoru. Politika me zanima, posebice me zanima da nama svima bude bolje u ovoj zemlji. Kao što vidite, u zadnje vrijeme malo pišem o politici, i ako ste počeli čitati ovaj blog radi toga, isprike na tome. Donio sam tu odluku kako bih se manje živcirao. Shvatio sam da sam usamljen u idejama i vizijama kako bi ova država trebala funkcionirati. Volja većine u ovoj državi je da upravo stvari budu takve kakve jesu, to nije moja volja, no kao manjina, nemam nekog utjecaja. Stoga postao sam aktivni promatrač. Poštujem volju većine, makar to značilo da gubim prijatelje koji odlaze. 

Počeo sam pisati ovaj blog kako bih sumirao svoje misli i ostavio njihov trag. Nikada nisam imao poslovni plan bloga, i iznimno cijenim kolege blogere koji uspiju zaraditi s ovim blogom. Također blog mi je omogućio da upoznam predivne ljude u regiji, prvenstveno Vladimira Stankovica - Dedu Bora, koji piše predivan blog na http://www.dedabor.com/ . Također izdvojio bih Dragana Varagića kojeg se jednostavno mora pratiti http://www.draganvaragic.com/. Ovaj puta izostavljam domaću ekipu, no njih ima jako puno, i izvrsni su!

Pisanje bloga zahtjeva disciplinu koje se ja nisam držao, nisam bio ažuran, no popravljam se na tom planu. Čak sam imao prilike pričati s Damirom Mašićem, ministrom obrazovanja i nauke BiH (http://www.zeljkoriha.com/2014/04/intervju-ministar-obrazovanja-i-nauke-u.html) koji je jedan od proaktivnijih političara u regiji na društvenim mrežama.

Izdvojio bih neke od najčitanijih blog postova su:


Ima njih mnogo, ukupno sam napisao 214 postova u 5 godina. I to raznih. :) A u jednom periodu mi je čak blog bio i hackiran. Stoga sve se može dogoditi u 5 godina. :)

Ako ste poželjeli pisati svoj blog, moj savjet je da jednostavno krenete. Nemojte se opterećivati tko će vas čitati i dali će vas netko čitati. U ovih 5 godina sam naučio da vam on-line zajednica može pomoći, a da vam može i odmoći. Krenite, radi sebe, posebice ako se osjećate dobro nakon napisanog teksta.

Upravo tako se ja sada osjećam, dobro. Pa sam i pronašao odgovor na pitanje Zašto pišem ovaj blog? Zbog sebe, iz svog gušta, ako sam i jednim tekstom nekome  pomogao, dao mu ideju, ili ga pak razljutio, ja sam zadovoljan, no najviše sam zadovoljan jer sam nešto napisao. 

Čitamo se, i obavezno mi javite svoj blog ako ga imate na @zriha! :) Pa da razmjenimo linkove, članke ili jednostavno popričamo.