Što je novo na blogu?

St. John's Commandaria vino i TwitterSigurno se pitate kakva je veza Twittera i vina. Do nedavno nisam ni ja znao, no onda sam postao dio ove čudne priče. U ovoj čudnoj priči sudjeluju čudni ljudi, dva kontinetna, nekoliko država i ljubav prema vinu. Sve je krenulo kada mi je u jednoj od svakodnevnih prepiski, Lord Steven preporučio jedno posebno vino koje moram probat, kako je on rekao, radi se o pravom vinu za vitezove.  Vino potječe sa Cipra, a poznato je postalo kada je u 12 stoljeću servirano na vjenčanju Kralja Richarda Lavljeg Srca i Berengarije od Navarre u gradu Limassolu na Cipru. Tijekom vjenčanja zapisano je da je Kralj Richard za Commandaria vino izjavio: "The wine of kings and the king of wines".
Više o samom St. John's Commandaria vinu i na Wikipediji - Link

Da se vratim na priču, i tako ja na Twitteru odlučim pitati gdje mogu kupiti to vino, jako me je zaintersiralo.


Na što mi se javila preporuka:I tako sam se javio do tada nepoznatom Stefanu Luki, odnosno Dusanu Jelicu:
Ali Dusan Jelic, nije bilo tko, on je bloger i to bloger o vinima koji piše izvrstan blog na ovoj adresi  www.winesofbalkans.com i koji mi je odlučio pomoći.
I tako mi se ubrzo javio Dusan, i to vrlo jednostavno, samo me je pitao za adresu. U pocetku sam bio pomalo zbunjen no zapravo on je meni sredio jednu bocu St. John's Commandaria vina da probam, i to direktno iz Cipra.

I tako je danas stigla pošiljka, a ja sretan kao malo dijete. :)Svrha ovog blog posta je da se javno zahvalim Dusanu Jelicu i njegovom prijatelju na Cipru na velikodušnoj pomoći i predivnom poklonu.

Također, svrha je i da još jednom pokaže kako Twitter zajednica u regiji je nešto čemu se jednostavno trebate priključiti.

Ako vas zanimaju vina, moja topla preporuka je da posjetite - http://www.winesofbalkans.com/ kliknete like na Wines of Balkans ili jednostavno zapratite @WinesofBalkans


Eh da, recenzija vina uskoro na Vivino gdje me možete zapratiti - http://www.vivino.com/users/m790ed932801707d695385c7425d3121/