Što je novo na blogu?

B.B.King 16.09.1925. - 14.05.2015.Riley B. King poznatiji kao B.B. King, napustio nas je 14.05.2015. utjecaj koji je imao na svjetsku glazbenu scenu je zbilja ogroman i po mome mišljenju nemjerljiv. Velikan bluesa, Blues Boy King napravio je puno za skoro svakog blues pjevača na svijetu. Uveo je mnoge novitete u sam blues, te je jednostavno definirao blues kao glazbeni žanr.

Tijekom svog otkrivanja vrsta žanrova glazbi, i onoga što mi najviše odgovara, kada sam krenuo s bluesom, krenuo sam prvo s John Lee Hookerom  te nastavio s T-Bone Walkerom, no zaustavio sam se na B.B.Kingu koji je ubrzo postao moj najomiljeniji pjevač / gitarist. 

B.B.King je odrastao u vrlo lošim uvjetima, radio od rane mladosti teške fizičke poslove, i kada je prvi puta primio gitaru, shvatio da je to što želi radit, od tog trenutka do vječnosti, B.B. King će biti u društvu velikana.  Stoga B.B. King nije samo običan izvođač, on je puno više od toga. On je inspiracija. 

Zbilja me pogodila smrt velikana bluesa. Kralja bluesa. Žao mi je što nisam uspio biti niti na jednom njegovom koncertu. Stoga ako ste prvi puta čuli za B.B. Kinga, poslušajte:
Jedan od izvrsnih blues/rock festivala - Crossroads, Eric Clapton i B.B.KingJedan od najpoznatijih albuma Eric Clapton i B.B.King - Riding with the King:

U2 i B.B. KingZa kraj ću ostaviti ovaj predivan dokumentarni film o B.B. Kingu - The Life of Riley