Što je novo na blogu?

Lav Cecil


Na ovoj fotografiji je lav Cecil (13 godina starosti), nažalost lav Cecil više nije s nama. Njegov lov koštao je 50.000 USD, i bio je ilegalan. Ako ste propustili medije ovih zadnjih par dana, velika se stvorila hajka na njegovog lovca, Waltera Palmera, zubara iz Minnesote. Lav Cecil bio je glavna zvijezda nacionalnog parka Hwange, kada je namamljen životinjom izvan prostora parka i pogođen strijelom iz samostrela, naime Walter voli loviti samostrelom. Nakon 40 sati agonije, lav Cecil je ubijen puškom, jer ga strijela nije odmah usmrtila.

Walter je izjavio: "To my knowledge, everything about this trip was legal and properly handled and conducted."

Ispred Walterove ordinacije

Zašto pišem o ovome, iako ne skrivam da volim meso, da, jedem životinje, no smatram da ubojstvo životinje iz "sporta" nije sport. To jednostavno ne može biti sport. Lov nam je pomogao da se prehranimo, nakon što smo civilizacijski popeli se na prvo mjesto hranidbenog lanca, hranu uzgajamo. Možete se složiti s mojim stavom ili ne, no žao mi je, na svom blogu jasno govorim svoj stav.

Isprika svim lavovima u ime homo sapiensa, mi nismo takvi, ovo je samo jedan loš primjer koji se nadam da će se brzo sankcionirati.
Do tada, pogledajte samo komentare na Walterovim stranicama zubarske ordinacije - http://www.yelp.ca/biz/river-bluff-dental-bloomington , čovječanstvo je svjesno da je ovo zbilja zločin. 

Za kraj, Arnie je rekao sve:


Stop killing big cats. Killing a lion isn't ballsy. Going into the octagon or joining the military - that's ballsy. Try...