Što je novo na blogu?

Pametni automobili su ovdje i vrlo su povoljni - Toyota Safety Sense


Photo by Mario Poje - http://pojemario.com/

Nedavno sam bio na predstavljanju dva nova modela Toyota - Auris i Avensis. No osim predstavljanja novih modela, zanimljiva je bila prezentacija Toyota Safety Sense u Oryx centru za sigurnu vožnju. Prezentacija tog iznimno zanimljivog sustava, potaknula me na razmišljanje, gdje ide auto industrija, odnosno kako ćemo voziti za možda 20, 40 ili 80 godina. Nove tehnologije u automobilima polako preuzimaju kontrolu nad vožnjom, sve u svrhu povećanja sigurnosti putnika i okoline. Nisam jedan od onih koji predviđaju Skynet scenarij, smatram da naša budućnost uvelike ovisi o razvoju umjetne inteligencije, i ne smatram je direktnom prijetnjom. 

S druge strane, volim automobile i volim voziti, i nekako se bojim da u bliskoj budućnosti više nećemo moči kupiti auto s kojim ćemo sami upravljati, no i to mislim da je podosta daleko, i da ću biti možda već podosta star za vožnju. No ono što me impresioniralo na Toyota Safety Sense sustavu što je dostupan već kod jeftinijih automobila, ovaj sustav više nije rezerviran samo za skupocjena vozila.


Ok, o čemu se zapravo radi, Toyota razvija nove tehnologije na pet ključnih područja:


- sustavi parkiranja - asistencija pri parkiranju
- sustavi aktivne vožnje - asistencija pri izbjegavanju sudara
- sustave upozorenja - upozorenje za mogući sudar
- pasivnu sigurnost - važno je i preživjeti težak sudar
- reakcije i spašavanje nakon prometne nesreće

Toyota Safety Sense je skup tehnologija dostupnih u odabranim Toyota modelima a donosi PCS - Pre-Collision System - sustav upozorenja na mogući sudar, LDA - Lane Departure Alert - sustav upozorenja ako napustite prometnu traku (pređete preko pune linije).

Photo by Mario Poje - http://pojemario.com/

Uz to tu je i radarski sustav - Adaptive Cruise Control - ACC , koji upozorava na mogući sudar i prepoznava pješake.  Također zanimljiv je AHB - Automatic High Beam sustav za automatsko uključivanje svjetala te RSA - Road Sign Assist, sustav koji očitava prometne znakove.

PCS - Pre-Collision System 

Ovaj sustav smo imali prilike isprobati na poligonu. Hm, kako da se najbolje izrazim, vrlo je scary. Naime ekipa iz Toyote nam je postavila umjetno napravljen zadnji kraj automobila (vrlo mekan), naš zadatak je bio sjesti u novu Toyotu Avensis, dignuti brzinu do maksimalnih 80 km/h i voziti prema tom "automobilu", bez kočenja. 

Da pojednostavim, svojevoljno se vozite prema blokadi bez kočenja. Zabavno? :) O da, sustav pred samu prepreku da zvučni signal na displayu, kako je izostala naša reakcija kočenja, auto je sam naglo zakočio.

Photo by Mario Poje - http://pojemario.com/

LDA - Lane Departure Alert

Drugi sustav koji smo imali prilike isprobati je LDA. Sličan sustav sam imao prilike imati u jednom automobilu i ovaj sustav smatram korisnim jer značajno smanjuje broj "spavanja za volanom", koje je vrlo opasno na autocestama prilikom dugih vožnji. Sustav je jednostavan, čim pređete preko linije na cesti (bez obzira puna ili isprekidana) a niste dali žmigavac, auto zaključuje da ne obraćate pažnju i zvučnim signalom te prikazom na ekranu vas upozorava da se vratite u svoju traku.

RSA - Road Sign Assist

Zadnji sustav koji su nam prikazali, također sam ga imao, i vrlo mi je upitan, je automatska detekcija znakova na cesti. Primjerice približavate se znaku koji pokazuje ograničenje od 60 km/h i automobil vam na ekranu prikazuje taj znak. Super stvar, no zašto upitna? Prvo, više nema muljanja gospodi iz policije, kada vas zaustave - "Nisam vidio znak", i to je super, druga stvar koja može biti zanimljivija ako spojimo mogućnost spajanja automobila na internet je da vas auto doslovno cinka. Primjerice svjesno vozite preko ograničenja, a automobil detektira znak, i može vas jednog dana direktno prijaviti policiji. Zanimljivo, a i bolje da ne pišem dalje i dajem ideje policiji za dodatno punjenje državnog proračuna. :)

Ovi sustavi dostupni će biti na skoro svim Toyota modelima, i to za zbilja male novce, moja preporuka je da obavezno uzmete auto s ovime. Za nas starije vozače (moj prvi automobil je bio VW Buba iz 1972. godine), ovo baš ne znači puno, ili znamo vozit ili ne znamo, no mladim generacijama vozača, ovaj sustav im je izvrstan da dobiju dodatnu sigurnost prilikom vožnje. Da sam bar ja to imao kada sam prvi puta krenuo sam voziti svoju staru VW Bubu. 

Ah, da, Toyota je predstavila i dva nova modela, Auris i Avensis. Pa da napišem koju i o njima.

Toyota Auris

Toyotu Auris sam imao prilike voziti i prije, Toyota mi je omogućila da proslavim Božić 2010. godine s Toyotom o čemu sam napisao blog post - Božić s Toyotom Auris. Ta generacija Aurisa mi se zbilja svidjela. Naravno ukusi su različiti, meni se novi futuristički automobili baš i ne sviđaju, ipak prvi auto mi je bio VW Buba, no prednji kraj Aurisa je predivan i na tome ću stati. :)

Photo by Mario Poje - http://pojemario.com/

E da, Aurisa možete pronaći po vrlo povoljnim cijenama, a dolazi i s vrlo zanimljivim motorima, posebice 1.2 benzinski turbo motor sa 116 konja i 185 Nm okretnog momenta.

Toyota Avensis

E to je auto koji mi baš odgovara. Od prvog modela, zaljubljen sam u Toyotu Avensis. Dizajnerski predivan, osim vanjskog izgleda, unutrašnjost je također predivna. Isprobali smo model s 2.0 D-4D motorom od preko 140 konja. I to je izvrsna snaga za takav automobil. Lijepo i ujednačeno ubrzava. Kada bih kupovao novi Avensis, definitivno bi išao na verziju s automatskim mjenjačem.

Photo by Mario Poje - http://pojemario.com/
Kolege će detaljnije napisati o modelima, ja sam se više fokusirao na cool tehnologiju Toyota Saftey Sense, no očekujem jedan test, poput Toyote Yaris hibrida koji sam imao prije par mjeseci - Hibridni vikend s Toyotom Yaris
Sad nam ostaje glavno pitanje, kamo ta sva tehnologija ide? S jedne strane slušamo proizvođače automobila koji nas upozoravaju na Skynet - Terminator scenariji, s druge strane razvijamo ovakve inteligentne sustave i idemo u smjeru autonomnih automobila. Mislim da smo svi previše paranoični i kontradiktorni. Tehnološki razvoj automobila u samo zadnjih 100 godina je neusporediv s bilo kojim drugim proizvodom u ljudskoj povijesti. Automobili su ušli u evoluciju kretanja, ovo je još samo jedan dio evolucijskog procesa.