Što je novo na blogu?

Novogodišnja želja....


Nova Godina, kalendarski gledano, Nova Godina je uvijek novi početak. Prvenstveno početak jedne nove avanture, svaki dan je avantura, svaki dan je izazov. Jednom sam davno sam čuo zanimljivu teoriju, koja je kad bolje razmislim potpuno istinita - da je život ravna linija, ne bi bio život. Da, život je pun uspona i padova, pa ako to smanjimo na 365 dana, odnosno 12 mjeseci, pripremite se, neće vam sve u 2016. biti izvrsno, jedan mjesec će biti uspon, drugi mjesec će biti pad, tako dobivate sliku rada srca, a to znači samo jedno, živi ste. 

Nisam jedan od onih koji radi kompletan reset s 31.12. i donosi "ozbiljne" odluke koje stupaju na snagu 01.01. , mislim da svatko bez obzira na kalendarsko razdoblje, sam donosi odluke i provodi ih kada je spreman za njih. Ono što vam želim u 2016. je da vam bude bolja od 2015. godine, cilj je da idemo prema boljem. 

Ono što sebi želim je da budem puno bolji prema drugima nego što sam bio u 2015. godini. To želim i vama, jer ponekad pomislim da kao društvo dosta tonemo, nema više empatije i brige za zajednicu, dosta smo fokusirani na osobne probleme.  Također, pokušavam biti što pozitivniji, iako cijelo vrijeme govorim da sam realan, shvaćam da sam u mnogo toga pesimist, pa se na to veže i tipično hejtanje, zapravo trebao bih više dati šansu drugim ljudima, bez predrasuda, to bih volio promijeniti.

Stoga, u susret 2016. godini, razmislite kako bolje učiniti život drugima oko sebe, time činite svoj život boljim. S malim stvarima se kreće, sitnicama, puno sitnica čini jednu veliku cjelinu.

Dok sam bio još mlad, jedna mudra i pametna žena koju s ponosom nazivam mojom majkom naučila me dvije korisne stvari:

1. Život je za hrabre
2. Jednu je prenijela od Antuna Branka Šimića:

Opomena

Čovječe pazi
da ne ideš malen
ispod zvijezda!

Pusti
da cijelog tebe prođe
blaga svjetlost zvijezda!

Da ni za čim ne žališ
kad se budeš zadnjim pogledima
rastajo od zvijezda!

Na svom koncu
mjesto u prah
prijeđi sav u zvijezde!

Mi koji se dobro sjećamo 90-tih godina, Baz Luhrmann je dao dobre savjete u ovom glazbenom uratku: Sa savjetima Baza Luhrmanna bih završio ovaj blog post i zaželio vam izvrsnu i za vas savršenu 2016. godinu. Hvala vam što ste čitali i nadam se što ćete nastaviti čitati ovaj blog.


Napomena: Ovaj tekst je dio akcije Coca-Cola System – Bloggers Network.