Što je novo na blogu?

Test: Huawei MediaPad M2

Tableti su mi nekako postali zastarjeli, to je vjerojatno razlog što današnji smartphone uređaji imaju preko 5 incha dijagonalu, no kada su mi se javili iz Huaweia da imaju Huawei MediaPad M2, zainteresirali su me. Zainteresirali su me prvenstveno jer je Huawei odlučio na MediaPad M2 staviti vrlo glasne i kvalitetne Harman/Kardon zvučnike.


Tako sam krenuo prvo s time da vidim kako Huawei MediaPad reproducira glazbu, i moram priznati da osim što je bio vrlo glasan, tonovi su bili vrlo dobri, možda mi je nedostajalo basa koliko bih ga očekivao od Harman/Kardona, no zaključak koji sam donio je sljedeći - Huawei MediaPad M2 producira vrlo kvalitetan zvuk.Osim zvuka, Huawei MediaPad M2 dolazi u kvalitetnom kućištu od metala, stakla i plastike. Sprijeda je naravno ekran dijagonale 8 incha IPS LCD tehnologije. Rezolucija je 1920 x 1200 pixela, što znači da je prikaz slike jako dobar, omjer slike je 16:1. Zvuk koji sam puštao bio je u high res format (.flac datoteke), a tu nije bilo problema za octa-core HiSilicon Kirin 930 procesor radnog takta 2 GHz. Također i 2 GB RAM memorije je sasvim dovoljno.
Ono što sam primijetio je da Huawei MediaPad M2 dobro leži u ruci, kao tablet od 8 incha, vrlo je kompaktan. Tablet je vrlo robusan u ruci i odaje dojam kvalitete. Nisam dobio dojam da je krhak, čak i da padne s razumne visine. Povezivost mu je tipična za ovaj tip uređaja, microUSB 2.0 utor i 3.5 mm audio utor, zanimljivo je da ima podršku za USB OTG, meni je prepoznao USB stick od 64 GB bez problema. Periferiju nisam spajao.


Operativni sustav je Android 5.1.1. Lollipop, on je nešto poboljšan s Huawei Emotion UI 3.1 korisničkim sučeljem. Huawei MediaPad M2 dolazi s WPS Office paketom, a od ostalih programskih dodataka nema ništa posebno, aplikacije pronalazite na Google Play storeu. Jedna korisna zanimljivost je dual-windows, gdje možete imati dvije aplikacije upaljene. Ja sam često imao upaljen YouTube video s jedne strane, i Google Chrome s druge. Bez problema je to odradio, nakon nekog vremena bih zamijetio sporiji rad (možda da ima 3-4 GB RAM-a bilo bi lakše).Što se tiče baterije, kada bih ga intenzivnije koristio, morao sam ga puniti na kraju dana. A jednom tijekom slušanja glazbe, uspio je izdržati oko 7 sati. S druge strane kameru opće nisam koristio, osim u testu video poziva na Skypeu, gdje je radila dosta dobro.

Za cijenu od nekih 2.500 kn koliko u prosjeku Huawei MediaPad M2 košta u nekim dućanima, mogu zaključiti da se dosta toga dobiva. Definitivno Huawei pokazuje da je u tabletima kvalitetan proizvođač. Često za mobile-place.info testiram Huawei pametne telefone, i zbilja me impresioniraju kako kvalitetno i dobro rade uređaje. Huawei postaje vrlo ozbiljan konkurent LG-u, HTC-u, Samsung-u na lokalnom tržištu. Da se vratim na Huawei MediaPad M2, stvarno vrijedi svake lipe.