Što je novo na blogu?

Posjetio sam Whisky Fair Zagreb 2018

Whiskey Fair me je prvi puta zainteresirao prošle godine, pa sam odlučio ove godine ga posjetiti puno spremniji. Spremniji na način da sam se više pripremio oko samih whiskeya, učio razliku između single malt i blended, porijeklo whiskeya, brandove i slično. Razlog zašto me whiskey zainteresirao je i moja ne tako davna promjena posla, gdje sam počeo raditi za UK firmu koja ima sjedište u Londonu. Tradicija je da se nakon radnog dana, posebice četvrtkom odlazi s kolegama u pub. Kako ne pijem pivu, a vino u pubu i nije poželjno, prešao sam na whiskey.

Tako mi je
Whiskey Fair 2018 Zagreb došao jako dobro, naime u Londonu sam otkrio jedan od brandova koji mi se jako sviđa - Jura, Jura je maleni otok u Škotskoj, poznat po finom whiskeyu. Otkrio sam da mi se i malo dimljeni okus više sviđa od običnog whiskeya. Priča o Juri je zanimljiva i na njihovim stranicama, so check it out Jura Story. 

Whiskey sajam je posjetilo preko 3000 ljudi u dva dana koliko se održavao. A ono što je interesantno, u ponudi su bili whiskiyi koji su nedostupni u Hrvatskoj, a mogli su se i kupiti, što mi je bilo posebno interesantno. 


Veliki ljubitelj whiskeya Hrvoje Bujas i ja.

Jedan od brandova koji me posebno interesirao je Japanski Nikka, zanimljiva priča, jedni od najboljih whiskeya zapravo dolaze iz Japana. 

Na Whiskey sajmu mogli ste pronaći:- Nikka Tsuru- Jack Daniel's 150 Anniversary- The Macallan Rare Cask
- Glen Garioch Provenance
- Timorous Beastie
- Glenfiddich IPA
- XX- 40yo

Kao i jedina boca Glenfiddicha 39yo 1977 Rare Collection dostupna u Hrvatskoj po cijeni od 31.000 kn.

Ja sam kući otišao s dva zanimljiva whiskeya, jedan mi je preporučio moj dragi prijatelj Igor - Monkey Shoulders, drugi me oduševio, radi se o Bowmore single malt whiskeyu koji ima onako smoked okus, kao da je dimljen.

Sve u svemu, za jednog amatera koji tek otkriva svijet whiskeya, whiskey fair 2018 je bio the event. Nadam se da će se održati i sljedeće godine, stoga ako ste propustili ovaj, a zanima vas ovakav tip pića, onda definitivno ne propustite sljedeći Whiskey Fair.